Niek de Groot kladt er op los

imageOp de voorkant van Niek de Groot kladt er op los staat een aanbeveling van de auteur van Het leven van een loser. Ik gaf het boek daarom automatisch aan onze oudste van 12. Terecht, want zij vond het een erg leuk boek en heeft het met veel plezier heel snel uitgelezen. Maar ook weer niet helemaal terecht, want jongste van 8 was ook erg geïnteresseerd in het boek. Logisch, wat het ziet er erg aantrekkelijk uit, zowel van buiten als van binnen.

Screenshot 2014-07-25 at 00.16.00Niek de Groot kladt er op los is deels ‘gewoon’ boek en deels stripboek. Dit maakt volgens mij het boek erg leuk voor heel veel kinderen. Het is het vierde deel van de serie ‘Niek de Groot’ van de schrijver Lionel Peirce.

In dit deel gebeurt er eindelijk iets op school: Niek richt zijn eigen tekenclub op zodat de wereld kan ontdekken hoe geniaal hij eigenlijk is. Maar leraren vinden dat er ook meisjes in de club moeten.

Dat is natuurlijk al een probleem: waar vind je geschikte meisjes? En hoe voorkom je dat ze je leuk gaan vinden? En, hoe zorgt Niek dat hij met zijn tekenclub de grote tekenwedstrijd wint?image

De auteur Lincoln Peirce is schrijver en striptekenaar. Niek de Groot is in Amerika in meer dan 200 dagbladen als strip verschenen.

Al met al heeft jongste het boek dus inmiddels ook met heel veel plezier gelezen. Toen ze het uit had, wilde ze er gelijk nog een keer aan beginnen. Niet omdat ze geen enkel ander boek meer had om te lezen, maar omdat het zo leuk was …

Wat ik grappig vond om te zien, was het verschil in onze beide dames. Waar de oudste het boek vooral heeft gelezen, trok de aandacht van mijn jongste ook erg naar opdrachtjes zoals deze links onderaan de binnenkant van de kaft:
image
Zij is die opdrachten gaan doen, waar oudste deze voor kennisgeving aannam.

Ook leuk, bij het exemplaar dat wij mochten recenseren zat dit kleine boekje:
image Een supercool kladblok, een boekje met tips van Niek om zelf strips te maken en voldoende ruimte om het ook uit te proberen. En waar zou dat boekje liggen? Nee, niet bij jongste, maar achterin de la van het nachtkastje van oudste! Dus toch! Zij is erg zuinig op dit soort extraatjes.image

Kortom, voldoende reden om dit boek aan te raden als erg leuk boek, voor meisjes en voor jongens. En zoals bij mij thuis gebleken, leuk voor 8-jarigen en voor 12-jarigen!

Niek de Groot kladt er op los – Lincoln Peirce
jeugdboek, hardcover, 224 pagina’s, Uitgeverij de Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Niek de Groot gaat uit zijn dak – Lincoln Peirce [recensie]

Niek de Groot gaat uit zijn dak is deel 7 in de waanzinnig populaire graphic …

Share
Share