Poes gaat op reis

Ga mee op wereldreis! In de vertrouwde omgeving van haar eigen huis neemt een meisje haar poes mee op wereldreis. Ze vliegen over het blauwe vloerkleed naar de Afrikaanse woestijn. De slaapkamer wordt omgetoverd tot een tafereel uit Duizend-en-één-nacht en in de keuken moeten ze oppassen voor de Chinese draak. Elke spread heeft zijn eigen sfeer. Via Australië en de Amazone komen ze in New York en varen ze in een kartonnen doos terug naar huis, waar het eten net op tafel staat. Tijdens de reis vertelt het meisje hoe de wereld in elkaar zit, maar haar tegendraadse poes geeft overal een eigen draai aan.

Anki Posthumus werkte aan haar opleiding aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie onder meer als freelance illustrator voor kranten en tijdschriften en als docent aan de Roetveld. Haar eerste prentboek, 10 in de lucht, verscheen in 2008.

Recensie:
Poes gaat op reis
is een vrolijk prentenboek met veel speelse elementen. Poes vliegt bijvoorbeeld in een tas van ‘see buy fly’ over de wereld. Poes wil de wereld zien. ‘Oké,’ zegt Pop, ‘we gaan op reis.’ Ze vliegen over zee… Het is wel duidelijk dat alle elementen die je in huis hebt kunnen zorgen voor een wereldreis. Het blauwe vloerkleed is de zee, een jas over twee stoelen vormt een kameel die door de woestijn loopt. De slaapkamer, de douche  en de keuken beelden verschillende delen van de wereld uit. De trap is een hoge berg die beklommen moet worden.

De terugreis wordt per ‘boot’ afgelegd: “Wat is het fijn om weer thuis te zijn, waar je alle dingen kent. ‘Lieve Poes, vond je de wereld mooi?”

Het leuke van Poes gaat op reis is dat er van verschillende werelddelen kenmerken naar voren komen die voor volwassenen zeer herkenbaar zijn maar voor jonge kinderen nog niet. Dit maakt het boek voor volwassenen ook leuk. Ook leuk om te merken is dat niet alles wat er per bladzijde geïllustreerd is meteen opvalt, dus iedere keer als je het boek doorbladerd vallen er weer andere elementen op. Dit alles in combinatie met het deel van het huis waar Poes zich bevindt en het werelddeel wat uitgebeeld wordt. Al met al een mooi geïllustreerd boek die zeker niet misstaat in je boekenkast.

Poes gaat op reis – Anki Posthumus
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, Querido
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees meer:
Share

About Nienke

nschuil@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van bijna 5 jaar, die zich al heel wat voelt, en een zoon van nu ruim 2 die denk dat de wereld draait om het eten van snoepjes en koekjes. Ik werk part-time, 3 dagen in de week, op maandag en woensdag ben ik thuis bij de kinderen. Ik hou van schrijven, lezen, kletsen, koken, zoeken naar een nieuwe uitdaging, buiten zijn en leuke dingen ondernemen met de kinderen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share