Let op, suiker! Omgaan met diabetes

let-op-suiker.jpgLekkere en gezonde voeding voor personen met diabetes. Let op, suiker! vertelt je wat er precies in jouw lichaam gebeurt als je diabetes hebt en welke gevolgen dit heeft voor jouw voedingspatroon. Het leert je hoe je met juiste voedingskeuzes jouw bloedsuikerwaarden onder controle kunt houden.

Naast een heldere wetenschappelijke toelichting krijg je massa’s handige tips en meer dan vijftig heerlijke recepten met aanduiding van calorieën en koolhydraat-ruilwaarden. Het boek bevat bovendien voorbeelden van een dagmenu én een handige ‘ruillijst’ om zelf jouw menu aan te passen. Want ook met diabetes of ‘suikerziekte’ kun je blijven genieten van lekker eten!

Recensie

Dit is echt een interessant boek. Er staan niet alleen (lekkere!) recepten in, maar ook veel informatie over wat diabetes (‘suikerziekte’) is. Niet zomaar een standaard inleiding over deze meestal chronische ziekte die je leven zo drastisch kan veranderen, maar een duidelijk uitgelegde wetenschappelijke toelichting.

foto 3

Erg goed te lezen en interessant, niet alleen voor mensen die diabetes hebben, maar ook voor mensen die iemand in hun omgeving hebben met deze ziekte. Door te weten wat er anders gaat in het lichaam van iemand met diabetes, begrijp je veel beter waarom het eetpatroon meestal blijvend veranderd moet worden.

Screenshot 2014-07-02 at 14.45.37

En voor die verandering staan er handvatten, duidelijke uitleg, tips en ‘werkbladen’ in het boek, zodat je op een goed onderbouwde manier kunt leren hoe je anders eet.En met de bijgeleverde recepten hoeft dat echt niet minder lekker te zijn!!

Screenshot 2014-07-02 at 14.45.50

Let op, suiker! is een goed onderbouwd, informatief boek met lekkere recepten. Het eerste in een serie boeken over lekkere en gezonde voeding volgens “science bases evidence”. Ik kijk al uit naar de volgende delen!

Let op, suiker! Omgaan met diabetes – Mimi van Meir
Paperback, 144 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Nieuwe Sourcy-met-een-smaakje variant voor kinderen: water met appelsmaak

In onderstaand bericht kun je zien hoe mijn destijds 10-jarige dochter een water-met-een-fruitsmaakje uitprobeerde. Sourcy …