Het grote kookboek voor kinderen [recensie]

kookboek-kinderen-trotse-moedersKoken met kinderen. Ik vind het reuze gezellig. Mijn beide jongens vinden het vooral leuk om dingen de mixen, in de blender te doen en schalen uit te lepelen, maar mijn dochter houdt echt van koken. Wanneer we samen in de keuken staan, helpt ze echt. Toen ze kleiner was door de geschilde aardappelen in de pan te doen, nu ze groter is doet ze steeds meer zelf.

Het grote kookboek voor kinderen werd dan ook met groot enthousiasme ontvangen. We hebben al een aantal leuke kookboeken, ook voor kinderen en soms staan er leuke recepten in die ik dan zelf maak, en vaak zijn het de doorsnee recepten die je zelf ook al wel had kunnen verzinnen. Dit kookboek is echt anders.

Ten eerste is het een boek met veel handige informatie. Er staan bijvoorbeeld niet alleen recepten in met aardappelen (zoals heerlijke aardappelen uit de oven, een van de succesrecepten hier!), maar ook basisinformatie: hoe kook je aardappelen, hoe maak je aardappelpuree, wat voor verschillende soorten aardappelen zijn er. Heel nuttig wanneer je (zoals mijn dochter) meer wilt dan alleen maar “mama helpen”.

Screenshot 2014-09-22 at 10.01.43

Ten tweede is het kookboek gevuld met allerlei soorten recepten. Hele eenvoudige, die je kind met wat hulp al zelf kan maken, maar ook ingewikkelde voor “gevorderden” of oudere kinderen (zoals Lamstajine, ik heb me nog nooit aan dit gerecht gewaagd, maar ga er van uit dat het wel te doen is wanneer het in een kinderkookboek staat, dus die gaan we binnenkort proberen!).

Ten derde staan er goede tips in. bijvoorbeeld om een maaltijd glutenvrij te maken. Of hoe je kunt variëren met de recepten. Een van de favorieten uit dit kookboek zijn de tomatentaartjes. Mijn dochter is dol op tomaten, haar broers niet. Heel eenvoudig kun je de tomaat vervangen door andere groenten, zodat je voor iedereen een lekker hapje hebt. En voor mijn “kok-dochter” is er natuurlijk geen grotere beloning dan dat iedereen zit te smullen van de dingen die zij heeft gemaakt!

Screenshot 2014-09-22 at 10.01.59

Sommige recepten lijken niet voor veel kinderen aantrekkelijk, zoals recepten met kokos, en sommige, zoals “noedels op Thaise wijze” bevatten ingrediënten die (bij mij althans) niet doorsnee in de keuken staan. Maar over het algemeen genomen, zijn de meeste recepten zowel aantrekkelijk als haalbaar. En hoe leuk is het wanneer je kind zelf mag bladeren in dit boek en mag kiezen wat we eten. Daarna samen boodschappen doen en samen koken. Een van de favoriete “mama-tijd” bestedingen van ons allebei!

Het boek is mooi vormgegeven, met duidelijke tekeningen over de bereidingswijze en mooie foto’s van het eindresultaat. De foto’s zijn gelukkig niet zodanig dat ze niet meer lijken op de resultaten die mijn dochter en ik bereiken. Erg handig is dat het boek niet gebonden is; er zit een ringband door, waardoor het prima open blijft liggen bij de juiste pagina.

Screenshot 2014-09-22 at 10.02.17

Kortom: een mooi en praktisch boek waar veel gebruik van gemaakt zal worden!

Het grote kookboek voor kinderen – Abigail Wheatley
Hardcover, ringband, 128 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share