Kinderspel

Kinderspel is een activiteitenboek met meer dan zestig op Montessori geïnspireerde leuke en leerzame ideeën waar ouders samen met hun kinderen van kunnen genieten. De activiteiten zijn bedoeld voor peuters van één tot vier jaar. Ouders kunnen de ontwikkeling van hun kind ook volgen op een tijdlijn.

Recensie:
Dit boek groeit met je kind mee in het soort spelletjes en begint bij het moment dat je kindje het eerste levensjaar heeft gehad en dus een peuter is. In het eerste half jaar (dus als je kind tussen de één en anderhalf is) zijn dit vooral spelletjes die gericht zijn op het ontwikkelen van de zintuigen. Vervolgens komen de spelletjes op het gebied van de coördinatie aan bod. Naarmate je kind steeds ouder wordt kun je ook lekker creatief aan de slag gaan en samen met je kind gaan knutselen. Heb je geen idee wat je met een peuter zoal kunt maken? Dat maakt helemaal niets uit, want natuurlijk helpt hier het boek jou ook bij. Niet alleen met ideeën, maar zelfs met sjablonen om bepaalde dingen te maken. Makkelijker kan het toch niet? Dus ook samen met de papa’s en mama’s die helemaal niet zo creatief aangelegd zijn, worden er de mooiste knutselwerken gemaakt.

Vanaf twee-en-een-half-jaar zijn de bewegingsspelletjes een goede optie. Peuters van deze leeftijd bruisen van de energie en doen niets liever dan lekker rondrennen. Door leuke bewegingsspelletjes te doen, stimuleer je ook meteen de ontwikkeling van de motoriek. Natuurlijk horen hierbij ook de spelletjes op bekende liedjes en mocht je de tekst niet helemaal meer weten, ook die doen ze je cadeau bij dit boek. Het laatste gedeelte in Kinderspel is gereserveerd voor kinderen vanaf drie jaar en staat vol met taalspelletjes.

Uiteraard heb je het langst plezier van dit boek wanneer je het aanschaft rond de eerste verjaardag van het kind. Maar ook bij een latere aanschaf haal je nog veel leuke dingen uit en is het zeker de moeite van het aanschaffen waard.

Kinderspel-Maja Pitamic
Doe-boek, paperback, 159 pagina’s, Forte uitgevers B.V.
Koop hier bij Bol.com >>

Lees ook:
Gelukkige kinderen, de gebruiksaanwijzing
Zeg toch eens NEE tegen je kind
Ouderschap vanuit je hart

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Dokter Prik [recensie]

Lijd jij aan Stinkvoetose of Jeukitis? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Maak je …

Share
Share