Ohyo opvouwbare drinkfles

Ohyo is een opvouwbare drinkfles met een inhoud van 500ml. Deze drinkfles kan tot een derde van de originele grootte worden opgevouwen. De drinktuit zorgt ervoor dat je makkelijk kan drinken tijdens het sporten of reizen. De Ohyo drinkfles is makkelijk mee te nemen tijdens een reis, wandeltocht, fietstocht en noem maar op. De grote opening zorgt ervoor dat de fles eenvoudig bijgevuld kan worden, en dat de fles goed schoongemaakt kan worden (al dan niet in de vaatwasser). Wanneer de drinkfles leeg is, kan hij éénvoudig opgevouwen worden. Tevens bevat de fles bevat geen BPA.

Recensie
Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even mijn twijfels toen ik deze opvouwbare fles zag. Ik had het idee dat de fles snel zou scheuren doordat hij steeds wordt opgevouwen en weer wordt uitgetrokken. Maar toen ik me verder in de fles verdiepte, kwam ik erachter dat de fles getest is op 10.000 keer op en neer vouwen. Dus ik ga ervan uit dat dat ook echt zo is en dat de fles lang mee zal gaan.

Met ons gezin zijn we zo veel mogelijk in de buitenlucht. Voor onderweg nemen we dan pakjes drinken en flesjes water mee. Dus ik vond het erg leuk om deze opvouwbare drinkfles te mogen testen. Allereerst deed ik hem voor het eerste gebruik in de vaatmachine. Dat ging zoals verwacht gewoon goed, gezien de fles vaatmachine bestendig zou zijn. Wel vraag ik me af of de binnenkant van het drinktuitje ook daadwerkelijk schoon wordt in de vaatwasser, gezien dit een kleine opening heeft. Als de vaatwasser klaar is, blijkt dat onze vaatwasser  de drinkfles aan de binnenkant niet goed heeft kunnen drogen. Dus moet ik met een theedoek zelf nog de rest proberen te drogen. Dit gaat niet echt makkelijk door alle vouwgedeeltes. Ik krijg hem dan ook niet helemaal droog. Later lees ik op internet dat je de fles open moet wegzetten, zodat de fles verder kan drogen. Dit probleem is dus al bekend bij de leverancier.

De fles is schoon, dus klaar voor de test. We gaan naar de dierentuin en we nemen de Ohyo drinkfles mee. De kinderen vinden de drinkfles erg interresant en willen er beide graag uit drinken. Daarnaast vinden ze het wel erg leuk om de fles te proberen op te vouwen en uit te vouwen. Helaas doen ze dit ook terwijl de dop erop zit, dus ik pak de fles maar voordat de fles kapot gaat.

De Ohyo drinkfles is door de grote opening makkelijk te vullen. Tevens is het ideaal dat de fles in de vaatwasser kan. Als je de fles veelvuldig gebruikt ben je uiteindelijk goedkoper uit dan dat je  steeds flesjes water te koopt voor onderweg, die je weer weggooit. Daarbij wordt het milieu ook bespaart met deze Ohyo drinkfles. Maar er zijn ook nadelen aan de fles; men gaat ervan uit dat je de fles onderweg kunt bijvullen met kraanwater. Wijzelf zijn vaak in natuurgebieden te vinden, waar je nergens water kunt bijvullen. En als de fles dan leeg is,  sta je daar dus met je lege Ohyo drinkfles midden in de natuur…

Natuurlijk neem je extra drinken mee als je weet dat je nergens water kunt bijvullen. Maar dan zit je nog met flesjes of pakjes drinken die je weggooit. Dus dan is het effect eigenlijk ook weg. Daarbij komt dat ik de prijs van 8,95 euro aan de hoge kant vind. Zeker als je zoals wij waterflesjes koopt die zo’n 10ct per stuk zijn. Dan heb je de Ohyo drinkfles er pas na 90 flesjes water drinken eruit. De Ohyo drinkfles vind ik alleen handig als je weet dat je onderweg water kunt bijvullen of natuurlijk voor de kinderen om mee te nemen naar school of sport. Dan hoef je maar één flesje mee te nemen in plaats van meerdere flesjes. En dat kan dan best een vracht schelen in je rugzak. De drinktuit klap je makkelijk open en dicht en het drinken eruit gaat ook perfect. En als de fles leeg is, kun je hem desgewenst op een eenvoudige manier opvouwen, waardoor hij minder ruimte in beslag neemt.

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Naar school met Disney’s Frozen

Laat het los, laat het gaan…. Eén van de bekendste liedjes uit de populaire Disney …

Share
Share