Vers fruit ijs [recept]

vers-fruit-ijs-recept-1De eerste bramen in onze tuin zijn rijp. En ze zijn heerlijk, maar mijn dochter en ik wilden iets met de bramen maken dat voor het hele gezin voldoende was, in plaats van dat iedereen er maar een paar krijgt. We dachten aan een vruchtencake, maar het was nogal warm weer en toen kwamen we op het idee van vers-fruit-ijs.

Even gekeken naar wat we nog in huis hadden, behalve de bramen, leverde een “oogst” op van drie sinaasappels en twee bananen. Gezellig was dat we echt samen aan het ‘koken’ waren, ik sneed de velletjes van de sinaasappels terwijl mijn dochter de bananen in stukken sneed. Screenshot 2014-08-03 at 07.35.17

Alles in de blender, wat troebel appelsap erbij en draaien maar!

Tip: zorg dat niet alles ‘sap’ wordt, een paar kleine stukjes fruit in je ijsje maakt het nog lekkerder.vers-fruit-ijs-recept-3

Vanuit de blender kun je het rechtstreeks in ijsvormpjes gieten en invriezen. Wij hadden deze niet in huis en hebben muffinvormpjes gebruikt. Ook hadden we geen ijsstokjes, dus daarvoor hebben we kleine kunststof lepeltjes genomen.

Tip: om te zorgen dat de lepeltje rechtop in het (toekomstige) ijsje blijven staan, kun je aluminiumfolie gebruiken. Doe eerst een stukje aluminiumfolie strak over het bakje en maak er een klein sneetje in. Duw daar voorzichtig het lepeltje door, dan blijft hij mooi rechtop staan.

vers-fruit-ijs-recept-4
Dan de bakjes in de vriezer. Wanneer je ze een hele nacht erin laat, kun je de ijsjes voorzichtig met het lepeltje uit het bakje trekken, soms moet je het bakje een beetje opwarmen (bijvoorbeeld met je handen) om het ijs wat makkelijker los te kunnen maken. vers-fruit-ijs-recept-smullen

Wat wij hebben gedaan is het ijs na een aantal uren al uit de vriezer halen. Dan is het nog niet niet helemaal hard en kun je het met het lepeltje opeten. Heerlijk!

Tip: heb je nog wat fruit over in je blender na het vullen van de bakjes, voeg er dan nog wat appelsap en sinaasappelsap aan toe. Dan wel helemaal ‘doordraaien’ tot het sap is. Inschenken en meteen opdrinken. Lekker èn gezond!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

IJs – boek met 30 recepten

IJs…. ik ben er dol op en heb die liefde doorgegeven aan mijn jongste zoon. …