Fashion4U: eenvoudig zelf kleding maken – DIY pakketten voor kinderen vanaf 7 jaar! [review]

Welkom in de wereld van Fashion4U, waar je je eigen creaties kunt ontwerpen, samenstellen en dragen. Verbind de onderdelen met handige verbindingselementen. Alles wat je nodig hebt om 2 topjes te maken! Bevat meer dan 300 onderdelen. 3 stijlen in deze collectie!

Wat een leuk idee: een soort ‘knutselpakket’ om zelf kleding te maken. Er zijn drie verschillende versies en mijn dochter wilde direct beginnen met onderstaande:

In iedere doos zitten ontwerpen en materialen voor twee verschillende topjes. Mijn dochter was te enthousiast om eerst te zoeken naar een gebruiksaanwijzing, maar die is gelukkig ook niet nodig: er zit een heel handig patroon bij en het wijst zichzelf. (Hoewel….. Maar dat lees je later!)

Op het patroon staan vormen. Daarop leg je de “mode-onderdelen”. Doordat je zelf kunt bepalen welke kleur je kiest, kun je echt je eigen ontwerp maken. Zorg wel voor een grote tafel, zodat alles goed kan blijven liggen! Wanneer je tevreden bent met je ontwerp, kun je de losse mode-onderdelen aan elkaar verbinden met de verbindingsstukken. Er zijn al gaatjes gemaakt, dus dat gaat ook erg eenvoudig.

En toen waren we op de helft van het topje en ging ik toch even de gebruiksaanwijzing lezen……. En daarin stond onder andere:

De glimmende zijde is de binnenkant van het ontwerp. Zorg dat je de glimmende zijde naar beneden legt en de stofzijde naar boven.

Tja….. Daar hadden we niet op gelet…

Er staan nog meer tips, zoals dat het het gemakkelijkst is om aan de onderkant van het patroon in een hoek te starten en van daaruit naar boven en naar buiten te werken om de outfit te maken. En dat er extra stukken in elk pakket, zodat je de maat kunt aanpassen naar wens. Voeg gewoon een extra rij toe aan de zijkant.

En deze: Houd één zijde open, zodat je dit over je hoofd kunt trekken, en maak de tweede zijde vast als je het kledingstuk draagt. Het kan handig zijn als iemand je kan helpen. Volgende keer toch echt eerst de informatie lezen!

Gewapend met deze tips gaan we vrolijk opnieuw beginnen. Nou, niet helemaal opnieuw, want mijn meisje heeft de smaak te pakken en wil een van de andere pakketten erbij nemen om de kleuren daarin te combineren met deze kleuren. Wat een succes, deze Fashion4U pakketten!

De Fashion4U pakketten kun je hier bekijken / bestellen >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Halloween; DIY versus kopen

Halloween is een oude feestdag die niet in elk land gevierd wordt. Deze feestdag is …

Share
Share