Groenten-smoothie met avocado en banaan [recept]

Screenshot 2014-09-20 at 10.46.59De meeste Nederlanders beginnen de dag met een boterham met kaas of met bijvoorbeeld hagelslag als ontbijt. Tijdens een avond georganiseerd door Netflix (klik <hier> voor het verslag) kregen de Netflix StreamTeam leden een workshop van Vivian Reijs. Zij had een heerlijk alternatief voor het traditionele “tarwe-en-suiker” ontbijt: een groentensmoothie. Superlekker en gezond!

Voor meer tips over anders eten, kun je het verslag van deze workshop lezen, klik hier >>>>

Ik heb inmiddels een variant gemaakt op de smoothie die we die avond geproefd hebben. Het leuke van deze smoothies is namelijk dat je eindeloos kunt variëren met wat je in huis hebt.

Voor de smoothie die ik gemaakt heb, heb je nodig:

2 avocado’s
1/2 liter Turkse of Griekse yoghurt
verse spinazie
1 banaan
2 kiwi’s
(biologisch) appelsap

Avocado’s, banaan en kiwi’s van schil (en pit) ontdoen en in stukjes in de blender stoppen. Een beetje (biologische) appelsap erbij en de yoghurt en “blenden” maar! Wanneer het te dik blijft, voeg je nog wat appelsap toe. Wanneer het een egale massa is, voeg je steeds een handje verse spinazie toe. Hiervan kun je zoveel toevoegen als je wilt, ik heb er ongeveer 250 gram in gedaan (bij ons is iedereen dol op spinazie).

Screenshot 2014-09-21 at 08.51.11Het resultaat is een heerlijke smoothie die nog gezond is ook. Mijn man was er niet zo van gecharmeerd, maar de kinderen en ik vonden het echt heerlijk!

Een nog gezondere groentensmoothie maak je overigens met rijstemelk of amandelmelk en daar voeg je nog allerlei zaden aan toe (en minder fruit). Zo’n smoothie kun je ook prima als ontbijt nemen.

In mijn huishouden gaat het niet lukken om dit iedere ochtend te maken, de kinderen moeten ook 10-uurtjes mee naar school en soms brood voor tussen-de-middag. Ik maak deze smoothie (of een variant er op, afhankelijk van wat ik in huis heb) af en toe wanneer ze uit school komen. Een heerlijk gezond tussendoortje en gezellig om samen met je kind(eren) te maken!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Waarom trampolinespringen gezond voor je is

Voor veel kinderen is het een droom om een trampoline in de tuin te hebben. …