Veggie Kidz

imageKookboeken zijn bij mij altijd welkom (mits de recepten toegankelijk en niet te ingewikkeld zijn). Wij hebben allebei een drukke baan en we zijn als gevolg van de drukte vaak geneigd om terug te vallen op maaltijden,die iedereen lust. Maar ja, steeds weer hetzelfde eten wordt wel saai. Dus enige afwisseling is wel zo leuk!

imageMaar ja, kinderen zijn niet de meest makkelijke eters. Al vind ik wel, onze dochters zijn 8 en 12, dat hoe ouder ze worden, hoe meer ze lusten. Of in ieder geval bereid zijn te proeven.

Veggie Kidz is een vegetarisch kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch voor hun kinderen willen koken en bakken. Kijk, gemakkelijk, daar hou ik wel van. Vegetarisch vind ik ter afwisseling ook leuk, het hoeft voor mij echt niet altijd vlees of vis te zijn. En verantwoord, ach, ik geloof dat ik sowieso wel redelijk verantwoord kook, dus dat is prima!

imageJongste dochter zat al snel in Veggie Kidz te bladeren. Bij sommige dingen keek ze vol afgrijzen (‘ieuw, iets met spruitjes …’), maar andere recepten konden haar wel bekoren. Zoals pizza’s en smoothies.

We zijn samen koekjes gaan bakken. Helaas heb ik er geen foto’s van gemaakt, daar werd m’n telefoon zo smerig van (en ik heb er ook domweg niet bij na gedacht). Het eindresultaat beviel ons wel, de koekjes waren lekker en we ongetwijfeld vaker koken en bakken uit dit boek.

De recepten zijn duidelijk geschreven. Er staat een goed overzicht bij van wat je nodig hebt en de foto van het gewenste eindresultaat vind ik ook altijd wel prettig. Voorin het boek staat een lijst met producten waarvan het handig is als je die op voorraad hebt.image

De recepten zijn gemaakt met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik wel eens sjoemel met recepten en soms wel een alternatief gebruik voor wat ik eigenlijk nodig heb. Daar ga ik al, met mijn verantwoorde koken …

Interessant is het overzicht van 50 voedingsmiddelen met hun voedingsstoffen en eigenschappen. Zo blijkt kaneel goed te zijn voor je geheugen, daarom hou ik dus zo van kaneel …

Veggie Kidz – Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze
Kookboek, paperback,144 pagina’s, Kosmos Uitgevers
Bestel dit boek hier >>>>

image

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Vergeten groenten [recept]

Vandaag heb ik een recept van een “vergeten” groente. Dit is de snijbiet. Vroeger werd …