Dieren tellen

Dieren tellen is eigenlijk meer een belevenis dan een boek: het leert kinderen tellen én toont ze de leukste dieren en hun kenmerken. Geen honden en katten, maar juist dieren die ze waarschijnlijk nog niet allemaal kennen, zoals een toekan en een maki. Die dieren springen bovendien in de vorm van een cijfer uit het boek. Zo wordt leren tellen wel héél leuk!

Recensie
In Dieren tellen leren jonge kinderen spelenderwijs tellen van 1 tot 10. Om het extra leuk te maken is er op elke bladzijde een flapje. Als je deze opent, blijkt er een pop-up getal achter te zitten. Geweldige combinatie dus; tellen, flapjes én pop-up’s. Jonge kinderen zullen zich uren kunnen vermaken met dit dieren telboek. Daarnaast  vormen de illustraties een kleurrijk geheel.

Mijn dochter van 3 jaar vind Dieren tellen een erg leuk boek. IJverig telt ze op elke bladzijde het aantal dieren. En de flapjes met daarachter de pop-up’s blijven leuk. Waar ze erg om moet lachen is dat elke pop-up een dier is die in de vorm van een getal is getekend. Zo is de 4 eigenlijk een slang en de 6 is een kameleon die de vorm van een 6 aanneemt.

Dieren tellen is dan ook niet zomaar een boek. Het is een boek die kinderen op een hele leuke manier aanspoort om dieren te tellen. Zo zullen al snel de getallen herkennen en tot 10 kunnen tellen.

Dieren tellen – Petr Horacek
Flapjes-/pop-upboek, hardcover, 20 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share