Simply Italian: thuis koken met de Chiappa Sisters

simply-italian-coverSimply Italian is een kookboek met de familierecepten van de Chiappa Sisters, van generatie op generatie doorgegeven. De meeste recepten zijn de gerechten die ze zelf vaak thuis koken, gewoon met verse ingrediënten. Het boek is doordrenkt met de sfeer van Italië, met extra informatie over de Italiaanse way of life, speciale ingrediënten en menu”s. De stap-voor-stapfoto’s zorgen voor duidelijke instructies, en maken ook moeilijkere gerechten makkelijk te volgen.

Recensie

italian-2Simply Italian, de naam van het kookboek, zegt het eigenlijk al. In dit kookboek staan erg lekkere Italiaanse gerechten die je gemakkelijk op tafel zet. Voorin het boek worden een aantal basis ingrediënten weergegeven die handig zijn om in huis te hebben als je met het kookboek aan de slag gaat.

Wij houden erg van Italiaans eten en hadden al veel van deze ingrediënten op voorraad. De ingrediënten zijn overigens gemakkelijk bij de supermarkt te vinden.

Het boek heeft een leuke indeling van antipasti met lekkere hapjes voor het einde van de middag tot heerlijke Italiaanse nagerechten.

In het boek staat een heldere uitleg over hoe je zelf pasta kunt maken. Zelf dacht ik altijd dat dit erg moeilijk was maar met dit boek is het heel goed zelf te doen. Wat erg leuk is, is dat er ook tips in staan hoe je gekleurde pasta maakt. Onze zoon at lachend spinazie (groene pasta) en rode bietjes (rode pasta).italian-3

In het boek staan ook heerlijke sauzen voor bij de pasta; van de bekende bolognesesaus tot een verrassende linzenstoof voor bij de pasta. Zelf word ik door het kookboek uitgenodigd om nieuwe recepten uit te proberen. Het boek geeft ook nieuwe inspiratie om met onze kinderen weer eens andere groente te eten.

italian-1Een lekkere combinatie was prei, parmezaanse kaas en ei. Prei vindt onze zoon niet zo lekker maar in deze combinatie at hij tot onze vreugde heerlijk zijn bordje leeg.

Het boek is mooi vormgegeven met leuke achtergrond informatie over Italië. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een kookboek niet pak om te gaan lezen. Maar de korte teksten met leuke informatie uit Italië trokken wel mijn aandacht.

Bij de gerechten staan mooie en vooral sfeervolle foto’s van de gerechten. Ik moet daar wel bij zeggen dat het, net als bij ieder ander kookboek, niet gelukt is om de plaatjes zo mooi na te maken.

Wij zijn erg blij met het kookboek wat ons stimuleert met onze kinderen weer wat meer Italiaans te eten, naast de pasta die bij onze kinderen al op nummer 1 staat.

Simpy Italian, thuis koken met de Chiappa Sisters
Hardcover, uitgeverij Van Dishoeck, 304 pagina’s
Bestel dit (kook)boek hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …