Kleuren met de krijtjes – Drew Daywalt [recensie]

Kleuren met de krijtjes van Drew Daywalt en illustrator Oliver Jeffers is gebaseerd op de bestseller De krijtjes staken!
De krijtjes van Teun laten zien wat ze allemaal hebben getekend. Spelenderwijs maken peuters kennis met twaalf verschillende kleuren krijtjes uit De krijtjes staken!, dat bekroond werd met een Zilveren Griffel.

Recensie
Dit kleurrijke, stevig kartonnen boekje, mogen mijn peuter (3) en ik samen lezen en recenseren. We zijn benieuwd, want we hebben een goede recensie gelezen over het boek: De krijtjes staken!

Samen bladeren we het boekje door, waarin we kennis maken met de verschillende krijtjes. Basiskleuren zoals Rood, blauw en groen kent mijn peuter wel, maar hoe zit het met de kleuren grijs, perzik en beige? Die blijken toch nog wel wat moeilijker.

Bij iedere kleur is een leuke en herkenbare tekening te vinden. Zo maakt het witte krijtje een witte tekening. En dat vindt mijn peuter maar gek. De rode brandweer auto en de groene krokodil zijn de favoriet van mijn peuter.

Wat een leuk en leerzam boekje vinden wij het! En wat zijn de tekeningen kinderlijk en dus herkenbaar getekend. De korte stukjes tekst erbij, zorgen ervoor dat het verhaal tot op het einde boeiend blijft!

Kleuren met de krijtjes – Drew Daywalt en Oliver Jeffers
Nederlands – hardcover – 18 pagina’s – Uitgeverij de Fontein
Bestel dit boek hier >>>

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …