De kleine Odessa – Het geheim van Lode A.

Het geheim van Lode A. is het tweede deel van De Kleine Odessa trilogie. De kleine Odessa van Peter van Olmen. Het boek speelt zich af in de stad Scribopolis, waar iedereen van boeken houdt, alle inwoners beroemde schrijvers zijn of willen worden en waar de wereld in de boeken tot leven kan komen. Het meisje Odessa woont in deze stad, er is niets wat ze liever zou willen. Maar ze heeft het er erg moeilijk. Het machtige boek Boekus, alles wat daarin staat gebeurt ook echt, is gestolen en Odessa wordt hiervan verdacht. Alleen haar stiefvader Shakespeare kan haar helpen …

Recensie
Eerlijk gezegd heb ik een dubbel gevoel bij dit boek. Ik heb gezien dat het eerste deel diverse malen en in verschillende landen bekroond is. Dat wekt verwachtingen voor het vervolg. Ik ben het ook met critici eens, als het over Het geheim van Loda A. gaat overigens, dat De Kleine Odessa heel origineel is én goed geschreven. Ik ben er alleen nog niet uit of het mij nu echt zo heel erg geboeid heeft.

Het is fantasy, en daar hou ik wel van. Er zit vaart in, daar hou ik ook van. Maar ik geloof dat het voor mij een beetje te veel geconstrueerd is. Alle belangrijke schrijvers van de afgelopen eeuwen doen mee aan het boek. Logisch, omdat de wereld die je met boeken creëert het overkoepelende thema vormen. Maar het is mij een beetje teveel van het goede geloof ik. Wat me misschien ook wel parten heeft gespeeld, is dat ik het eerste deel van de trilogie niet ken en zeker in het begin van het boek wordt nog al eens teruggegrepen op de voorafgaande gebeurtenissen. Naarmate ik vorderde, had ik daar minder last van. Lode A. is overigens een kanarie die sigaren rookt…

De kleine Odessa is absoluut een jeugdboek. Volwassen fantasy heeft vaak nog wat meer diepgang. Mijn oudste dochter van bijna 11 jaar is er nog te jong voor, maar ik denk dat ze het over een jaar of twee zeker kan waarderen.

De kleine Odessa, Het geheim van Lode A – Peter van Olmen
jeugdboek, hardcover, 248 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …

Share
Share