Het grote Grimm boek

Sprookjes zijn van alle tijden. Ze betoveren, verrassen en vermaken kinderen van vroeger en nu. Dit boek bevat de zestien mooiste sprookjes van de gebroeders Grimm: Sneeuwwitje, Doornroosje, De Bremer Stadsmuzikanten en nog veel meer. Het is een boek vol wolven, prinsessen, rovers, kikkers, meisjes met rode kapjes en boze stiefmoeders.
De illustraties zijn van de hand van zestien bekende Nederlandse en Vlaamse illustratoren en lokken je in geen tijd een sprookjeswereld in.

Recensie
De sprookjes van Grimm zijn natuurlijk al  heel erg oud en we zijn er allemaal mee opgegroeid. Met Het grote Grimm boek haal je de sprookjes van toen in een nieuw jasje in huis. De prenten zijn aangepast en hebben een hedendaagse uitstraling. Toch is het karakter en de sfeer van de sprookjes bewaard gebleven. Voor jong en oud is het dan ook heerlijk genieten van bekende sprookjes zoals Assepoester, Hans en Grietje, De wolf en de zeven geitjes en Repelsteeltje. Maar ook bevat het sprookjesboek een aantal nieuwe ontdekkingen. Dat maakt het boek ook nog eens heel verrassend. Jorinde en Joringel of De Kikkerkoning of ijzeren Hendrik zijn voorbeelden van minder bekende sprookjes.

De illustraties komen van verschillende Nederlandse en Vlaamse illustratoren en dat maakt elk sprookje tot een feestje. Sommige hebben de prenten dichtbij hetgeen we kennen gemaakt, anderen hebben er totaal andere illustraties van gemaakt. Maar allemaal hebben ze een tekening gemaakt dat bij het verhaal past. Ze hebben hun eigen invulling gegeven aan een sprookje dat hen aan het hart ligt. De tekenaars hebben allemaal een eigen sprookje gekozen en achterin het boek vertellen zij waarom ze deze keuze hebben gemaakt. Een mooie aanvulling op het boek. Niet interessant voor kinderen, maar wel erg leuk om als ouder te lezen. Wellicht herken je wel iets in  de beweegredenen.

Het grote Grimmboek is een schitterend voorleesboek waar je als ouder jarenlang uit voor kunt lezen. Kinderen zullen lange tijd genieten van de tijdloze verhalen. Want willen we eigenlijk niet allemaal geloven in de magische wereld van sprookjes? Met dit boek haal je maar liefst zestien verhalen in huis, wat garant staat voor urenlang leesplezier!

Het grote Grimm boek – Gebroeders Grimm
Sprookjesboeken, hardcover, 144 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …