Cars High Velocity vloerspel

Cars High Velocity is een vloerspel van Jumbo, waarbij het er om gaat dat je zo snel mogelijk met je cars figuur over de finish gaat. Je kunt het je tegenspelers extra moeilijk maken door ze een spion-kaart te geven. Maar pas op als je een lekke band krijgt dan moet je naar de Pit Stop. Komt je Cars figuur op Blazin Speed dan ga je dubbel zo snel, kom je op het bord Road Works terecht dan zorgt dat voor vertraging.

Recensie
Mijn zoon van 3 jaar staat te popelen om dit spel te spelen. Hij is een enorme Cars fan en kent alle figuren bij naam. Samen pakken we de doos uit. Als eerste komen we een grote speelmat tegen. Hij begint helemaal te stralen, want zijn favoriete Cars helden staan er op. Terwijl hij languit voor de speelmat ligt, kijk ik wat er nog meer bij dit spel hoort. Er zitten nog 4 Cars speelstukken (ronde schijven met de afbeelding van een Cars figuur) in de doos, een grote dobbelsteen, 4 spion-kaartjes en 1 werk in uitvoering-kaart. En natuurlijk de gebruiksaanwijzing. Laat ik die eerst nog maar even door nemen. Mijn zoon is nog wel even zoet met de speelmat en hij heeft ondertussen de speelstukken ontdekt, waarmee hij al over het het kleed aan het racen is. De bedoeling van het spel is dat je zo snel mogelijk met je Cars figuur over de finish heen gaat. De speler die begint, gooit met de dobbelsteen. Het aantal ogen dat er wordt gegooid, gaat de speler vooruit. Gooit de speler een lekke band, dan moet zijn Cars figuur in de Pit Stop worden gezet. Daar moet hij blijven tot hij een 4 gooit. Gooit hij het spionsymbool, dan mag hij 6 plaatsen vooruit en mag hij een spionkaartje aan een andere speler geven. Die speler kan zich dan alleen met lage snelheid voortbewegen. Gooit de spion speler bijvoorbeeld 1 of 2, dan mag hij slechts 1 vakje vooruit. Gooit de spionspeler 3 of 4, dan mag hij slechts 2 vakjes vooruit. Zodra deze speler zelf het spionsymbool gooit, mag hij weer op volle snelheid verder gaan. Tijdens het racen kun je ook op een speciaal vakje terecht komen. Staat je Cars figuur op het speciale vakje ‘Blazin Speed’ dan telt de waarde op je dobbelsteen dubbel en kun je dus extra snel richting finish. Kom je op het speciale vakje ‘Road Works’, dan mag je het kaartje verplaatsen naar elke willekeurige plak op de baan die niet bezet is door een andere speler. Als je meer ogen gooit dan je nodig hebt om op of voor het bord Road Works te komen, dan mag je niet verplaatsen en mag je het in je volgende beurt opnieuw proberen.

Ik vind de spelregels nogal ingewikkeld voor kinderen van 3 jaar of 4 jaar. Vooral de laatstgenoemde regel, daar moet ik zelf ook even heel goed over na denken voordat ik begrijp wat de bedoeling is. Voor mijn kind van 3 jaar is het in ieder geval te moeilijk. Maar omdat hij zo’n grote Cars fan is, beleeft hij veel plezier aan het racen met de Cars figuren. Wij spelen het spel iets simpeler. Het aantal ogen dat we gooien, gaan we vooruit en wie dan het eerste voorbij finish is, wint. Op deze manier is het leuk genoeg en hij leert er ook nog eens goed tellen. De originele spelregels kunnen trouwens wel goed bij wat oudere kleuters. Een minpunt van de (plastic) speelmat is dat deze klein opgevouwen is om in de doos te passen. Hierdoor zitten er allemaal vouwen in de speelmat en ligt de mat niet mooi plat. De Cars figuren blijven daardoor niet altijd goed op de mat liggen. Jammer.

Cars High Velocity vloerspel is een leuk spel als je kind fan van Cars is. Een peuter van 3 jaar kan best veel plezier beleven aan het spel, maar zal de spelregels nog niet helemaal begrijpen. Een kleuter zal zeker beter snappen hoe het spel werkt. Voor de meisjes is er trouwens ook een Disney Princess variant beschikbaar!

Bestel hier je Cars High Velocity vloerspel>>
Bekijk hier het Disney Princess vloerspel>>

 

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …