Oorlogstaart [recept]

IMG_2780Het klinkt misschien niet echt aantrekkelijk ‘oorlogstaart‘, maar deze taart heeft zijn naam te danken aan zijn oorsprong. Tijdens de oorlog waren er niet veel ingrediënten beschikbaar om een taart te maken. De moeders uit die tijd vonden het toch belangrijk om op de verjaardag van hun kinderen een taart te maken. Dus werd er gekeken naar welke ingrediënten voor niet al te veel geld beschikbaar waren.

Zo werd er met o.a. beschuiten, aardbeienjam en kookroom een erg lekkere taart gemaakt. Ik heb het recept van mijn moeder gekregen die het van haar oma heeft geleerd.

Ingrediënten:
beschuiten
(gesuikerde) biscuitjes
1 liter kookpudding
aardbeienjam

Bereiding
De werkwijze is erg simpel. Ik heb er voor gekozen de springvorm te bekleden met bakpapier zodat de taart makkelijker uit de vorm is te halen. Kook de pudding volgens het voorschrift op de verpakking. Bedek de bodem van de springvorm met beschuiten, de hoekjes kun je opvullen met kleinere stukjes. Giet er een laagje pudding overheen. Dat bedek je met een laagje biscuitjes. Dan weer een laagje room en biscuitjes en als laatste de rest van de room. Zet de taart een nachtje in de koelkast. De volgende dag bestrijk je de bovenkant van de taart met aardbeienjam. En klaar is de taart. De taart word extra lekker als je er voor het serveren nog wat slagroom op doet.

Een erg makkelijke taart om te maken dus. En je hebt er geen oven bij nodig. Hoogstens een nachtje geduld om de taart op te laten stijven. En doordat de werkwijze zo simpel is, kun je deze taart prima samen met je kind(eren) maken.

IMG_2780

 

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share