Alles kan….. in de BZT show [verslag]

BZT staat voor “Bloed, zweet en tranen”. Bloed wordt er niet vergoten, maar de energie van Pepijn Gunneweg en Jetske van den Elsen en de manier waarop ze onvermoeibaar en enthousiast deze show presenteren, doen zeker ‘zweet’ vermoeden. Tranen zijn er ook, van ontroering bij ouders, kinderen en anderen die verrast worden in deze show.
Screenshot 2014-10-31 at 06.37.14

Screenshot 2014-10-31 at 06.46.39De BZT-show is bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of 10. Mijn eigen drie kinderen (7-10 jaar) kijken echter al jaren naar dit televisieprogramma en ik kijk regelmatig mee. Het was dan ook een bijzondere belevenis om samen met mijn oudste zoon naar de opnames van de BZT show te gaan in het AKN gebouw in Hilversum.

Screenshot 2014-10-31 at 06.47.02Een kijkje achter de schermen is altijd bijzonder. Zeker wanneer je een kind bij je hebt. Achter de coulissen de ‘douche’ en allerlei andere attributen die tijdens de BZT show worden ingezet al klaar te zien staan is ‘cool’ (aldus mijn zoon). Mij viel vooral op hoe groot het decor was en hoe gezellig de studio was ingericht.

De kinderen werden eerst in de centrale hal voorbereid, nog in aanwezigheid van de volwassenen. Met name de verzekering dat iedereen een plek zou krijgen werd benadrukt, in de hoop geen enthousiaste stormloop op de deuren te krijgen 😉

Screenshot 2014-10-31 at 06.33.15Toen de kinderen eenmaal op de tribunes zaten, zat de sfeer er meteen goed in. Er werd een en ander uitgelegd en de BZT band installeerde zich. Gelukkig hoefden de kinderen niet lang te wachten, want na de aankondiging van één kind uit het publiek, kwamen Jetske en Pepijn binnengerend en ging de show van start.

En wat een wervelende show! De opname van één show is bijna één take. Aan een stuk door wordt de show gedaan zoals je hem ook op TV ziet. Zowel de wensen, binnen en buiten, als de populaire ‘jongens-tegen-de-meiden’ wedstrijd werden in de volgorde opgenomen zoals je het op TV ziet. Geen pauzes, niet op adem komen, geen aparte opnames wanneer er buiten iets gebeurde, of wanneer er ouders in beeld kwamen, alles ging achter elkaar door. Screenshot 2014-10-31 at 06.33.36En met name Pepijn en Jetske en de cameramensen die hen volgden, renden heel wat meters heen en weer!

Ook deze show was weer erg leuk. In de BZT-show van de NCRV worden wensen van kinderen vervuld en die kunnen uiteenlopen van het een keer mogen zoeken van een naald in een hooiberg tot het vervullen van een wens van een vader om ooit eens met zijn mond open onder een softijsmachine ijs te mogen eten. Ook worden mensen in het zonnetje gezet door kinderen (een ontroerend onderdeel) en worden er ouders en andere volwassenen verrast.

Screenshot 2014-10-31 at 06.33.50

Zelf vind ik het altijd extra mooi wanneer een kind iets voor broer of zus heeft aangevraagd en hij/zij daar echt niets van weet. De verrassing en de manier waarop er dan contact en liefde te zien is, ontroert me zeer.

Screenshot 2014-10-31 at 06.34.25Maar verder is het vooral één brok energie en vrolijkheid. In deze show werden onder andere druiven met blote voeten geplet, er werd een vogelshow gehouden, een 3D tekening door een moeder gemaakt. Er waren verrassende gasten en ontroerende momenten. De wedstrijd was weer prachtig om te zien en ik stond versteld van de professionaliteit van Pepijn en Jetske. Er wordt constant gefilmd, ook wanneer een kind dichtklapt of een antwoord geeft wat niet verwacht werd. En op een hele natuurlijke en prettige manier, praten Jetske en Pepijn met kinderen waardoor ze zich serieus genomen voelen en op hun gemak. Mooi om te zien.

Screenshot 2014-10-31 at 06.34.10

Sowieso worden kinderen in dit programma serieus genomen. Of het nu wensen zijn als ‘je haar doneren voor KiKa’ of een ontmoeting met een idool, het wordt allemaal met evenveel interesse besproken en uitgevoerd. In eerdere aflevering zijn al enorm veel diverse wensen voorbij gekomen en ook hier was het weer een mix van grote en kleine hartenwensen, zowel voor de kinderen als voor de volwassenen die verrast werden. Je wordt echt helemaal blij van het kijken naar de BZT-show!

Screenshot 2014-10-31 at 06.47.27

De BZT-show is iedere zaterdag om 17.40 uur op Zapp te zien.

In het begin van de opnames stonden mijn zoon en ik achter het decor naar de show te kijken. Ineens kwamen er een aantal mensen op ons afgestormd, waardoor we opzij gingen staan. Per ongeluk zijn we toen gefilmd en dat was voor mijn kinderen, die deze show om 5 uur ’s morgens (het zijn vroege vogeltjes!) via uitzending gemist gingen bekijken, reden om stuiterend en springend onze slaapkamer binnen te komen om buiten adem te vertellen dat we “op tv” waren. Heerlijk nagenoten dus, want dat was helemaal super om op school te vertellen!

Screenshot 2014-10-31 at 06.25.00

Hier is de aflevering van de BZT show waarvan wij de opnames hebben bijgewoond te zien (via uitzending gemist; de uitzending was op zaterdag 25 oktober 2014; de opnames de dag ervoor)

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Internet en TV combineren voor een persoonlijke ervaring

Met een internet en TV abonnement heb je een combinatie in huis die van televisie …

Share
Share