Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 1]

Archeon, een park waar je geschiedenis kunt beleven, waar je verhalen kunt horen, kunt zien hoe mensen leefden en zelf allerlei dingen kunt meemaken en doen die passen bij bepaalde tijden uit onze geschiedenis. Een park waar je geschiedenis ervaart, waardoor je het goed kunt onthouden. En daar mogen wij een weekend gaan kamperen! Hoe leuk is dat.

Met mijn drie kinderen (twee jongens van 17 en 14 en een meisje van 14) gingen we op vrijdagmiddag na school op weg. In Archeon werden we opgevangen en begeleid door een vriendelijke “Romein” en mochten we van overheerlijke pizza’s genieten.

Daarna naar de ruime tent die voorzien was van prima bedden waar we heerlijk hebben geslapen om de dag erna in de prehistorie te duiken. Maar daarover lees je meer in het verslag wat mijn jongste zoon heeft gemaakt:

We zijn een weekend naar het Archeon gegaan. In het Archeon is een nieuwe camping. Daar mochten we een weekend doorbrengen. In dit verslag ga ik van dag naar dag vertellen wat we hebben gedaan, zo kan je een idee krijgen van wat er te doen is als je bij het Archeon gaat kamperen.

Dag 1: Vrijdag

We kwamen om 17.00 aan, later dan moest. We brachten onze spullen naar de tenten. Er kwam toen een romein die ons een rondleiding ging geven door het park. Door dat we te laat kwamen gingen we niet door het hele park maar alles werd wel goed uitgelegd. Toen werden we naar het restaurant gebracht waar we een pizza kregen. Daarna kregen we nog een ijsje. Na het eten gingen we naar de tent toe en gingen we slapen.

Dag 2: Zaterdag 26 juni

Om negen uur kwamen er verse broodjes. We ontbeten rustig.

Daarna kregen we onze eerste rondleiding door de prehistorie. We gingen rustig elke tijd door. Soms werd er alleen wat verteld, maar een paar keer mochten we ook wat doen. Zoals een eigen armbandje maken en vuur proberen te maken.

We leerde bijvoorbeeld hoe ze vuur maakte vroeger, en hoe moeilijk het eigenlijk is om dat te doen. Er werd goed laten zien hoe de mensen leefde in de prehistorie.

Na de rondleiding gingen we terug naar de tent, daar deden we even wat we wilde. In de avond was de volgende rondleiding door de middeleeuwen. Hier gingen we niet zoals bij de prehistorie rondlopen, maar we gingen boogschieten. Tijdens het boogschieten werden er wel dingen verteld over de middeleeuwen.

Na het boogschieten gingen we weer naar het tentje toe en was de tweede dag voorbij.

Voor dag 3 en 4 mag je het tweede verslag lezen, klik <hier>

Het was een hele leuke vakantie met alleen maar aardige mensen. Ik heb veel geleerd op een leuke interactieve manier. En de extra dingen die je kan doen als je kan blijven slapen zoals, buiten sluitingstijd lopen en in het zwembad is ook heel leuk. Het is dus zeker een aanrader.

Expeditie Archeon – voor het hele gezin

Ook kamperen in Archeon? Kijk dan <hier> voor meer informatie.

Voor verslag 2 over onze ervaring met kamperen in Archeon, klik op onderstaande link:

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 2]

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Van Egypte tot nu: een korte geschiedenis van sieraden

Sieraden door de eeuwen heen Ben je op zoek naar prachtige sieraden, zoals sieraden van …