Mosselen in de oven [recept]

Mosselen. Ik vind ze heerlijk maar ik weet dat veel mensen er niet eens aan beginnen om ze te eten. Toch wil ik een recept plaatsen wat niet alleen voor mossel-liefhebbers een heerlijke variant is, maar misschien mensen ook eens over de drempel haalt om eens een mossel te proeven. mosselen

Mijn dochter van 7 heeft dat gedaan en vond het echt heerlijk! Voor mijn zoons heb ik knakworsten opgewarmd die zij konden eten terwijl wij van de mosselen smulden zodat we toch gezellig samen aan tafel konden eten.

Nodig:

  • Mosselen
  • Stokbrood
  • Een ui
  • Gezouten (room)boter
  • Verse peterselie
  • Verse knoflook
  • Groenten om mee te koken met de mosselen (bijvoorbeeld soepgroenten, paprika)

Extra:

  • Eventueel knakworstjes
  • Frisse salade
  • Eventueel wat schaaltjes met wat verse ananas, druiven, cherrytomaatjes en komkommerstukjes

Bereiding:
Kook de mosselen met water en groenten. Gooi alle mosselen die dicht zijn gebleven weg en breek de andere mosselen open. Je hebt maar één schelphelft nodig waar de mossel in kan liggen. Maak kruidenboter met gezouten (room)boter, fijngesneden verse peterselie en geperste verse knoflook en schep in iedere schelphelft een beetje kruidenboter.

Leg de mosselen in schalen of op een rooster (eventueel aluminiumfolie er onder) en zet ze ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. De mosselen zijn dan lekker warm en de kruidenboter is er heerlijk overheen gesmolten.

Eten met stokbrood en wat lekkere frisse bijgerechten erbij, heerlijk!

Tip: (van Rita, die ook dit recept heeft geleverd): kook een hele ui mee, wanneer deze grijs of zwart wordt, moet je de pan met mosselen weg gooien, dan zit er een slechte mossel tussen!

mosselen-oven

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter [recept]

Lente! Tijd voor “het Witte Goud”: asperges. Het is een van de heerlijke streekproducten uit …

Share
Share