Dierendorpje [+ CD]

Niet ver hier vandaan ligt het Dierendorpje. Daar wonen de familie muis, Olifant, Beer en Kat en nog veel meer dieren. De dieren hebben herkenbare problemen. Zo durft Zebra de straat niet over te steken, houdt Mol niet van het donker en moet Nijlpaardje leren zwemmen.

Kim-Lian van der Meij leest bijna dagelijks een verhaaltje voor aan haar kinderen. Omdat ze merkte dat kinderen het heerlijk vinden om voorgelezen te worden, leek het haar erg leuk om zelf  verhalen te schrijven. En ze wou haar talent benutten om ook liedjes te zingen, die over de verhaaltjes gaan. Dus een boek mét cd was het resultaat!

Dierendorpje is een schitterend en kleurrijk prentenboek voor peuters en kleuters. Het boek bevat zeven leuke verhaaltjes, geschreven op rijm. Het leuke aan Dierendorpje is dat de verhalen herkenbaar zijn voor jonge kinderen. Het zijn onderwerpen waar de allerkleinsten zich vaak volop mee bezig houden Levitra. Dierendorpje is dan voor de kleintjes een feest van herkenning. Het is voor hun dan ook fijn om te zien dat ze niet de enige zijn die bijvoorbeeld bang zijn in het donker. De kleurrijke en  sprekende illustraties zijn een lust voor het oog.

De cd die bij Dierendorpje zit, waarop Kim-Lian van der Meij de verhaaltjes zingt en vertelt, zorgt ervoor dat de verhaaltjes helemaal tot leven komen. Mijn dochter van 4 jaar vindt deze cd erg leuk. Vooral de liedjes spreken haar erg aan. En ik moet zeggen; ook ik ben gecharmeerd van deze cd. Dierendorpje zou zonder cd al erg leuk zijn, maar met de cd erbij is Dierendorpje helemaal top!

TrotseMoeders.nl mocht Kim-Lian van der Meij interviewen n.a.v. dit boekje. Lees hier het interview>>

Dierendorpje – Kim-Lian van der Meij & Gitte Spee
Prentenboek + cd, 32 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share