Kant-en-klare biologische fruitsappen voor kinderen vanaf 4 maanden [recensie]

Screenshot 2014-08-12 at 15.59.57Het Nederlandse voedingsbedrijf Healthy People, bekend van de super fruitsappen, introduceert als eerste kant-en-klaar baby- en peutersap voor kinderen van 4 tot en met 48+ maanden. Met deze 100% biologische sappen kunnen kinderen op een veilige manier nieuwe smaken ontdekken. De sappen zijn verkrijgbaar in drie milde smaken: Banaan & Fruit, Appel en Venkelthee & Appel.

De drie fruitsappen bestaan voor 100% uit fruit, zijn glutenvrij en rijk aan vitamine C. Het fruit is weloverwogen geselecteerd vanwege de milde smaak. Het fruitsap voldoet aan alle strenge Europese eisen voor biologische producten.

Zowel het fruit als de venkelthee zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Puur natuur dus! De dranken zijn bedoeld als tussendoortje of voor bij de maaltijd.

Recensie

Ter recensie kregen we van alle drie de smaken één verpakking toegestuurd. Er zit 500 ml in één pak, dus voldoende om mijn drie kinderen te laten proeven en uiteraard zelf ook even te keuren! We beginnen met de “Banaan & Fruit”, waarbij mijn dochter meteen bijdehand opmerkt: “banaan ìs toch fruit?”.Screenshot 2014-08-12 at 15.59.30

Het sap is veel zoeter dan ik had verwacht. Lekker dus, vooral bij de kinderen valt het in de smaak. Het is mild en romig en ik denk dat ook jonge kinderen dit erg lekker zullen vinden. Ook de andere smaken zijn erg lekker. En omdat het biologische sappen zijn, zijn ze ook prima te gebruiken als drinken op school, bijvoorbeeld tijdens de ochtendpauze waarin mijn kinderen hun fruit eten.

De sappen zijn bij de meeste supermarkten te koop, de adviesprijs is € 1,39 wat ik niet duur vind voor een halve liter biologisch sap. Zelf ga ik liever voor de grote-mensen-smaak “cranberry” die wat minder zoet is, maar voor mijn kinderen is dit een gezonde en lekkere afwisseling naast de zuivelproducten die ze ook graag drinken. De verpakking is overigens ook erg leuk: een achthoekig karton met een handige draaidop.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wil je graag zwanger worden, maar ben je verslaafd?

Wanneer je een kinderwens hebt, wil je natuurlijk het beste voor het kindje wat je …

Share
Share