Zeg kleine eekhoorn, wat spring jij dapper

Wat een honger heeft Plum vandaag. En wat houdt hij van dennenappels. Alleen… hij durft niet te springen. Roetsj durf het wel en eet dennenappel na dennenappel. De honger van Plum wordt groter en groter. Dan ziet hij de dikste dennenappel ooit. Wie is er sneller?

Bij het boek hoort een cd: luister naar het verhaal en zing mee met Een eekhoorn is een echte acrobaat

Recensie
Zeg kleine eekhoorn, wat spring jij dapper is een leuk boek over de eekhoorn Plum die niet durft te springen. Eekhoorns leven in bomen en moeten van boom tot springen om aan hun voedsel te komen. Het vriendje van Plum, Roetsj, durft wel te springen en kan dit ook heel goed. Hij pikt iedere keer net de lekkerste nootjes en dennenappels voor Plum weg uit de bomen. Uiteindelijk overwint Plum zijn angsten en aan het eind van het verhaal springt hij als de beste en kan hij lekker eten.

Zeg kleine eekhoorn, wat spring jij dapper is een leuk verhaal, gevolgd door een aantal pagina’s met allemaal informatie en weetjes over eekhoorn. Een boek dat zeer geschikt is voor kleuters om eekhoorns te leren kennen. Het verhaal wordt gevolgd door een leuk liedje, geschreven voor Ivo de Wijs.

Zeg kleine eekhoorn is deel van een serie van (tot nu toe) zes boeken waarin kleuters kennis maken met dieren. Via de Zeg kleine …-site vind je meer informatie over de dieren die de hoofdrol in de boeken spelen en over de boeken.

Een leuk en informatief prentenboek, met een mooie boodschap over het overwinnen van je angsten!

Zeg kleine eekhoorn, wat spring jij dapper – Vera de Backker & Sabine Wisman
informatief prentenboek, hardcover + cd, 24 pagina´s, Knnv Uitgeverij
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share