Première van Sneeuwwitje, de musical [verslag]

Screenshot 2014-09-29 at 20.13.19Sneeuwwitje, een bekend sprookje van de gebroeders Grimm heeft al veel mensen geïnspireerd tot mooie boeken, films, muziek- en theatervoorstellingen. En nu is het de beurt aan Van Hoorne Entertainment die eerder al andere sprookjes tot vrolijke familievoorstellingen wist om te toveren. Trotse Moeders was bij de première van de musical Sneeuwwitje, samen met een klein Sneeuwwitje van bijna 8 jaar…

Rode loper
De ontvangst was feestelijk: rode loper, ballonnen en een heuse lakei. Binnen was er live muziek en allerlei lekkers.
Screenshot 2014-09-29 at 20.20.45

Mijn prinsesje kreeg een mooie lichtstaaf, die allerlei kleuren licht kon geven, kon zich laten schminken en zichzelf voor de lachspiegels bewonderen.

Eigenlijk ging de bel om de zaal binnen te gaan veel te snel!!

Screenshot 2014-09-29 at 20.15.14Screenshot 2014-09-29 at 20.14.07

Première
Maar we waren voor de première gekomen. En de verwachtingen waren hoog gespannen: eerder al mochten we tijdens een hele speciale Glamorous verwendag al naar de musical Assepoester kijken en zowel mijn dochter als ik vonden dit erg mooi.

sneeuwwitje-trotse-moeders-2

Sneeuwwitje
‘Sneeuwwitje’ begon zo mogelijk nog professioneler: met zang, dans, een mooi decor en kostuums werd de toon direct gezet. Sneeuwwitje, een rol van Maud Mulder, is overduidelijk mooier dan haar Stiefmoeder (Sandra Dijkstra). Een prins was niet nodig, want de jager (gespeeld door Geert Hoes) heeft duidelijk een oogje op de prinses.

Screenshot 2014-09-29 at 20.21.31

Humor
Geweldig was het om kennis te maken met de 7 dwergen. Gespeeld door twee dwergen (ze hadden net een kaart van hun andere 5 broers gehad dat deze nog even op vakantie bleven), met als decor een schattig huisje, waren deze acteurs goed voor vele leuke scenes. Mijn dochter had door hoe het kwam dat de dwergen zo klein waren, maar ik denk dat dat voor jongere kinderen niet zichtbaar was. Voor volwassenen uiteraard wel (ik verklap niets hoor!) en dat maakte dat iedere scene een extra dimensie kreeg. Wat een briljant idee om de 7 dwergen op deze manier te laten spelen!

sneeuwwitje-trotse-moeders-7

Michael van Hoorne
Losjes werd het verhaal van Sneeuwwitje gevolgd. Uiteraard konden ook de jonge kinderen het sprookje herkennen, maar er werd een geheel eigen variant vorm gegeven, met een glansrol voor Michael van Hoorne die koning Constantijn, de man van de “boze stiefmoeder” speelt. Ik heb geen idee of deze man een rol speelt of ter plekke grotendeels improviseert, het komt gewoon over alsof hij niet anders kan dan zo snel, grappig en ad rem zijn.

sneeuwwitje-trotse-moeders-8

Interactie
Mijn dochter herkende door zijn manier van praten dat het dezelfde acteur was als “de grappige Govert” in de musical Assepoester en genoot ook nu weer van de dolle scenes. Ook voor volwassenen viel er genoeg te lachen, de woordgrapjes en soms klucht-achtige verwikkelingen op het toneel waren leuk voor jong en oud. Ook de interactie met de zaal was niet alleen geschikt voor kinderen: ook volwassenen stonden op om “hoofd-schouders-knie-en-teen” mee te doen. Eén groot feest!

Screenshot 2014-09-29 at 20.18.16

Spannend voor jonge kinderen
Enig minpuntje was de metamorfose van de boze koningin in een heks. Uiteraard hoort dit erbij, maar de heks zag er zo angstaanjagend uit dat veel jongere kinderen na haar verschijning niet meer van de schoot van hun moeder (of vader) af kwamen. Het was niet alleen het enge uiterlijk, ook de plotselinge verschijning en de harde stem maken dat ik ouders niet aanraad met angstige kinderen onvoorbereid naar de musical te gaan kijken. Ook voor kinderen ouder dan 6 kan dit erg spannend zijn.

Screenshot 2014-09-29 at 20.26.17

Tip
Vertel daarom van te voren dat de heks verandert, maar dat het een masker is en dat het allemaal niet echt is, dan kun je dit tijdens de voorstelling blijven herhalen, zodat je kind niet te angstig wordt. Mijn dochter is bijna 8, maar durfde nauwelijks meer te kijken. Wel gezellig dat ze bij me op schoot kroop, maar ik moest wel constant tegen haar fluisteren dat het allemaal nep was, anders had ze waarschijnlijk de rest van de voorstelling niet meer gekeken.

Professionele voorstelling voor het hele gezin
Maar wat voor de één (jonge kinderen) een minpuntje is, is ook meteen een pluspunt. Deze voorstelling is niet een gewoon zoetsappig sprookje: het is een erg professionele voorstelling die niet alleen leuk is voor meisjes, maar voor het hele gezin. De grapjes, de diertjes, liedjes, dwergen en vooral koning Constantijn maken dat je er zowel met zonen als met dochters (vanaf een jaar of 6) naar toe kunt en dat je gegarandeerd een fantastische avond zult hebben!

sneeuwwitje-trotse-moeders-12

Petje af!
Uiteraard was er na de voorstelling gelegenheid tot het maken van foto’s en dan valt pas op uit hoe weinig mensen de cast van Sneeuwwitje bestaat: 8 acteurs, waarvan sommige uiteraard in een dubbelrol, zetten zo overtuigend een kwalitatief goede voorstelling neer, dat ik mijn petje er voor afneem.

sneeuwwitje-trotse-moeders-9

sneeuwwitje-trotse-moeders-13

sneeuwwitje-trotse-moeders-14

sneeuwwitje-trotse-moeders-15

Wat een enthousiasme, professionaliteit en gedrevenheid, zowel voor de voorstelling als erna en uiteraard gedurende de hele voorstelling. Er was geen zwak moment en geen enkele “op de automatische piloot” ervaring te bespeuren. Kortom: een aanrader voor een fantastische avond uit!

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Eindmusical [persoonlijke blog]

Vanavond is het zover, de eindmusical van mijn dochter. Het is echt niet zo dat …

Share
Share