Naar Parijs met kinderen [verslag]

Een weekend alleen met mijn tweeling (10 jaar) naar Parijs! Dat was een leuk en spannend plan. Manlief en oudste zoon bleven thuis en wij gingen ’s morgens al vroeg op pad om tegen 13.00 bij het door de tweeling gekozen appartement aan te komen.

Mijn tweeling had zelf een keuze mogen maken uit het aanbod van Booking.com en was uitgekomen bij een appartement vlakbij de Notre Dame, met een dakterras van waaraf je over Parijs heen kon kijken, zie “tweeling kiest zelf“, klik hier >>>>

Hijgend kwamen we boven… 6 trappen! Gelukkig wisten we het van tevoren en had ik er met het inpakken rekening mee gehouden. Veel hoefden we niet mee te nemen, want het appartement is compleet ingericht. Completer dan waar ik me op in had gesteld! Er stond aanmaaklimonade voor de kinderen in de koelkast, bedden waren opgedekt, er was volop linnengoed. Toiletartikelen, boeken… Ik had nog veel minder mee hoeven nemen dan ik had gedaan!

De kinderen vonden het appartement geweldig! Vooral de trap naar het dakterras was een succes. Ze wilden eigenlijk de stad niet meer in, dus hebben we eerst gezellig wat spelletjes gedaan op het dakterras, met uitzicht over de stad. Daarna zijn we toch nog even Parijs in gegaan. Langs de Seine zijn allerlei speeltoestellen voor kinderen en met name de “klimmuur” was zo leuk dat we daar vrij lang gebleven zijn.

 

Ook “gewoon” door de stad lopen is leuk. Genieten van de prachtige gebouwen en van de sfeer. Teruggekomen in de straat zijn we bij de “pizzeria op de hoek” pizza’s gaan bestellen om mee te nemen. In mijn beste Frans probeerde ik uit te leggen dat we zin in pizza hadden gekregen omdat we vanaf ons dakterras twee huizen verder al konden genieten van de heerlijke geuren. En toen, tot mijn grote verrassing, hoefde ik maar 1 pizza te betalen! Leuk hè? En de pizza’s waren echt heerlijk!

Op de achtergrond hoorden we gezellige live-muziek uit de straat beneden ons. Wat een sfeer!

Sowieso een van de voordelen van een appartement: je kunt eventueel zelf koken, maar ook, na een lange dag, lekker rustig “thuis” eten. Ik vind dat met kinderen erg prettig. Ook ’s morgens word ik liever wakker in een appartement dan in een hotel. Mijn kinderen zijn altijd vroeg wakker en kunnen dan lekker samen spelen of lezen en ik kan rustig-aan met een kop koffie verder wakker worden. Geen gedoe van uren wachten tot we kunnen ontbijten bijvoorbeeld.

Het was Eerste Paasdag en de kinderen begonnen met paaseieren zoeken. Op onderstaande video zie je ze bezig en krijg je ook een mooi beeld van het appartement:

Na het Paasontbijt zijn we naar het Louvre gelopen. We waren er vroeg (het voordeel van op tijd opstaan!) en de rij viel enorm mee. Binnengekomen wilde de tweeling eerst naar de Mona Lisa en ook daar was het nog rustig. Kinderen mogen gratis naar binnen in veel musea in Parijs en dat maakt dat het ook prima is wanneer ze na een uurtje voldoende gezien hebben…

Op Place de la Concorde hebben we een heerlijke wafel gekocht en gegeten en daarna zijn we in het 70 meter hoge reuzenrad gegaan om de stad van bovenaf te kunnen bekijken. Aanrader!

Vervolgens zijn we naar de Eiffeltoren gelopen en hebben we die uitgebreid bewonderd. Vooral mijn dochter was onder de indruk van de constructie.

 

Toen weer verder langs de Seine en uiteindelijk zijn we in een boot gegaan waar je op meerdere plaatsen kunt in- en uitstappen. Omdat mijn zoon in slaap viel, hebben we uiteindelijk de complete boottocht gedaan en zijn we er bij het tweede rondje bij de Notre Dame weer uitgestapt.

In een winkeltje in “onze straat” hebben we vers fruit, stokbrood, toetjes en andere lekkere dingen gekocht (niet duur!) en hebben we in ons appartement gezellig gegeten.

De volgende ochtend moesten we helaas alweer inpakken. Maar, na de bagage in de auto te hebben gezet, hadden we nog een dag voor ons! We zijn door de Universiteitswijk naar het Nationaal Historisch museum gelopen waar we de tentoonstelling over de evolutie hebben bekeken. Aanrader voor kinderen! Een prachtig gebouw en allerlei dieren die bekeken kunnen worden.

Na nog wat rustmomentjes bij een doolhof, en bij diverse speeltuintjes die je overal tegenkomt in Parijs, zijn we aan de terugreis begonnen en sloten we een paar fantastische dagen in Parijs af.

 

Wil je ook een keer met kinderen naar Parijs, of naar een andere grote stad? Kijk dan echt even naar de mogelijkheden voor een appartement.

 

Mijn ervaring is dat dat een (mini-)vakantie met kinderen een stuk relaxter maakt!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share