Zelf pepernoten bakken. Ik doe het ieder jaar met mijn kinderen, meestal net voordat de uitzending van de intocht van Sinterklaas op televisie te zien is, soms ook gewoon gezellig tussendoor. We gebruiken dan het ‘gewone’ recept voor pepernoten, klik …
Read More »Blog Archives
Het Grote Sinterklaas Kookboek – recensie
Met de bestseller ‘Het Grote Sinterklaas Kookboek‘ maak je elk jaar van Sinterklaas een onvergetelijk festijn, dat al ruim voordat de stoomboot uit Spanje is aangekomen begint en nog doorbruist als de laatste zelfgemaakte pepernoot allang is opgeknabbeld. Met meer …
Read More »Een cadeautje in de brievenbus!
Ik ben dol op verrassingen. Hoewel ik altijd uitkijk naar recensie items die ik heb aangevraagd, zijn onverwachte pakketjes natuurlijk veel spannender. Dat vindt ook onze hond Molly. Molly weet namelijk dat wanneer een cadeautje is uitgepakt, zij het papier …
Read More »Jarige tweeling: honderd mini-donuts trakteren op school!
Vandaag is mijn tweeling jarig. 9 jaar zijn ze geworden. Ik zal je de emoties besparen die er de afgelopen week voorbij kwamen, laten we het er maar op houden dat de tijd (te) snel gaat….. Twee kindjes tegelijk, het blijft …
Read More »Zelf donuts maken – recept
Voor de verjaardag van de tweeling maak ik altijd zelf (met hun hulp uiteraard) traktaties. En ieder jaar willen ze weer iets anders trakteren. Dit jaar kozen ze voor zelfgemaakte donuts. We hebben een mini-donutmaker waarmee 6 kleine donuts tegelijk …
Read More »Welke groenten worden door Nederlanders het meest weggegooid?
Waarschijnlijk is vrijwel iedereen het er over eens dat het jammer is om eten weg te gooien. Toch gebeurt dat regelmatig. Hoe vaak dit gebeurt en met welke groenten, heeft Honig uit laten zoeken. Uit dit onderzoek blijkt dat zeker …
Read More »Pittige pompoensoep – recept
Pittige pompoensoep, het klinkt als een titel uit een Suske en Wiske boek 😉 Hieronder het recept: Nodig ong. 1 kg. oranje pompoen 1 winterwortel 400ml. kokosmelk beetje verse sinaasappelsap klein stukje verse geraspte gember 1 theel. komijnpoeder beetje zout …
Read More »Andere spaghetti bolognese – recept
Spaghetti Bolognese is waarschijnlijk één van de meest bekende spaghetti-gerechten. Hier is een variant op dit gerecht, waarbij de smaak van de bleekselderij een bijzonder effect geeft: heerlijk! Nodig: 2 eetl olijfolie ½ winterwortel in hele kleine stukjes 2 stengels …
Read More »Poetjes-pap [recept]
Poetjes-pap. Het was één van de lekkerste dingen die ik me uit mijn kindertijd kan herinneren. We ontbeten iedere ochtend gezamenlijk, mijn ouders, mijn broer en ik. Meestal werd de tafel gedekt en smeerden we allemaal onze eigen boterham. Maar …
Read More »Kookboek voor een rustige buik – recensie
Kookboek voor een rustige buik is een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met gevoelige darmen, en in het bijzonder voor hen met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). De basis voor het kookboek is de wetenschappelijk onderbouwde FODMAP-methode uit …
Read More »‘Goei vliesj ies croma weerd’
‘Goei vliesj ies croma weerd’. Ik hoor jullie bijna denken dat er iets mis is met me…. Maar wees gerust, het enige wat er met me aan de hand is, is dat ik in Zundert geboren ben 😉 Zundert, een …
Read More »‘Dat zal lekker smaken’
Doelgroep van dit kookboek zijn gezinnen met (jonge) kinderen. De eerste tien pagina’s worden gevuld met informatie over het hoe, waarom en wanneer baby’s overgaan op vast voedsel. Daarbij tips en trucs, voorlichting over gezonde voeding en biologisch eten en …
Read More »Groente-lasagne [vegetarisch recept]
Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel. Vaak zijn onze maaltijden daarom “gemengd”: hij vlees en ik een vleesvervanger. Gelukkig vindt hij het niet erg om ook vegetarisch te eten af en toe wat met een ovenschotel wel …
Read More »Worteltaart [recept]
Op dierendag verwennen we onze huisdieren. Maar er is niets mis met zelf het feestje ook een beetje meevieren! Bijvoorbeeld met een heerlijke worteltaart. Nodig: 250 g zelfrijzend bakmeel 250 g boter 100 g bruine basterdsuiker 100 g fijne kristalsuiker …
Read More »Eten als in Darfur, verslag inclusief recepten
Hoe maak je je kinderen bewust van de verschillen in de wereld zonder ze bang te maken. Hoe ga je het gesprek aan op een leuke manier, maar wel zo dat de boodschap overkomt? In een eerder bericht over het …
Read More »Salted Caramel Mocha [recept]
Salted Caramel Mocha is een koffie met de combinatie van zout en zoet. Voor mij een geheel nieuwe ervaring, maar het smaakte heerlijk, moet ik zeggen. En nu het herfstweer niet meer te ontkennen valt, wil ik graag het recept …
Read More »Saffraan-ijs [recept]
Met dank aan mijn lieve vriendin Elly, tevens tante van mijn kinderen en peettante van mijn dochter, heb ik ooit kennis gemaakt met het lekkerste ijs wat ik ooit heb gegeten: saffraan-ijs. We vierden onze 12,5 jarige vriendschap (inmiddels zijn …
Read More »“Restjesstamppot” met bloemkool – recept
Ik gooi zelden eten weg. Tenzij het zelfstandig kan lopen, bij wijze van spreken 😉 Het is altijd weer een leuke uitdaging om te kijken wat er met restjes gecreëerd kan worden. In huis: half blikje mais, bloemkool, ui, aardappelen, …
Read More »Dineren met dictators
Adolf Hitler vond duif heerlijk, Saddam Hoessein was als een kind zo blij met gegrilde karper en Kim Jong-il hield enorm van haaienvinnensoep. Met dit krankzinnige kook- en geschiedenisboek tover je met het grootste gemak de favoriete gerechten van de …
Read More »Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek van koken met Karin [recensie]
Weg met de jojodieetboeken en gehypte superfoods. Gezond en smakelijk eten was nog nooit zo makkelijk! Het recept is oersimpel: gooi alle pakjes en zakjes de deur uit en ga zelf aan de slag. Je leeft lekkerder en voelt je …
Read More »