Dolfje Sneeuwwolfje [recensie]

coverDolfje en Noura rennen door het Weerwolvenbos. Het bos is wit. Overal ligt sneeuw. Dan vliegen er grote hopen sneeuw door de lucht. Dolfje en Noura vluchten weg. Net op tijd bereiken ze het huisje van Opa weerwolf. Daar wachten ze tot de sneeuw ophoudt. Om de tijd te doden vertellen ze verhalen. Over het nachtmerrieneefje. En over Knuppel, de weerwolfjager. Maar wie gooit toch die geheimzinnige sneeuwhopen? En wat ritselt daar in de schoorsteen…

Recensie
Als ik heel eerlijk ben, vind ik de boeken over Dolfje Weerwolfje eigenlijk onder het niveau van mijn goed lezende 9-jarige dochter. Maar aangezien zij ze zo ontzettend leuk vindt, hou ik haar natuurlijk niet tegen te wel te lezen. Plezier hebben en houden in lezen is van groot belang. Feit is wel dat ik er persoonlijk niet in investeer deze boeken aan te schaffen, ze heeft ze gewoon te snel uit …

Dolfje Sneeuwwolfje ook al. Ze nam het ’s morgens mee naar school en het boek kwam ’s middags al weer gelezen mee terug naar school. En ik weet dat er hard gewerkt wordt in groep 6.
IMG_3768

De boeken over Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon zijn ook absoluut leuk. De verhalen zitten goed in elkaar, de boeken zijn op stevig gedrukt. Er staan veel illustraties in de boeken. De verhalen zijn in korte zinnetjes en korte alinea’s geschreven. Vaak beginnen nieuwe zinnen op een nieuwe regel. Daarmee zijn de boeken ook toegankelijk voor kinderen die nog niet heel lang lezen.

IMG_3771

Het onderwerp weerwolven spreekt natuurlijk ook tot de verbeelding (zo fietste onze puber op weg naar de middelbare school onlangs achter twee jongens van haar leeftijd, die een geanimeerd gesprek over weerwolven aan het voeren waren) …

IMG_3770 FullSizeRender 2
Dolfje Sneeuwwolfje is geen uitzondering op de regel. Ik mocht het niet voorlezen, want mevrouw wilde het boek zelf lezen. In Dolfje Sneeuwwolfje zijn twee boeken gebundeld, ‘Dolfje Sneeuwwolfje’ en ‘Niet bijten, Dolfje’. Zoals altijd zijn de verhalen best een beetje spannend, maar absoluut niet te waardoor nachtmerries niet voor de hand liggen.

IMG_3772
Zelf vind ik de illustraties leuk en sfeervol.

Dolfje Sneeuwwolfje – Paul van Loon
Kinderboek, hardcover, 138 pagina’s, Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Bevroren dromen [recensie]

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij …