Hoe maak je een babykamer in een ‘Fiep-Westendorp-thema’?

Een van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent, is nadenken over de babykamer. Natuurlijk, het zal jouw kindje niet uitmaken wat voor thema zijn of haar kamertje heeft, als het maar niet de druk of onrustig is, maar zelf wil je waarschijnlijk een zo mooi mogelijke babykamer. Een hele leuke mogelijkheid is om een kamer in een thema van Fiep Westendorp te maken.

Fiep Westendorp is bekend geworden van de illustraties bij de verhalen van Annie M.G. Schmidt. Jip en Janneke zijn bijvoorbeeld van haar hand. Maar ze heeft veel meer getekend, zoals Pim & Pom, de poezen uit de verhalen van Mies Bouhuys en vele illustraties voor bedrijven. De tekeningen uit de kinderboeken zijn echter het meest geschikt voor een babykamer (of kinderkamer).

Om een thema-kamer te kunnen maken moet je een aantal stappen volgen:

Welk thema?
Kies een thema. Dit klinkt eenvoudig maar is het niet. Er zijn enorm veel opties voor een babykamer in Fiep Westendorp thema. Je kunt kiezen om allerlei verschillende tekeningen van Fiep Westendorp te kiezen, maar ook dat je als thema auto’s, boten of beren nemen.

Welke hoofdkleur?
Wanneer je een thema hebt gekozen, kies dan een rustige kleur die daarbij past. Ook wanneer je kiest voor behang, is het belangrijk om één rustige kleur te nemen waarmee je de rest van de kamer een passende sfeer geeft.

Meten en tekenen
Maak een tekening van de kamer. Zet bij iedere muur de maten erbij (handig wanneer je behang, stickers of behangranden gaat bestellen, maar nu nog even ter oriëntatie). De babykamer moet niet te onrustig worden. Wanneer je voor behang kiest, kies dan één muur uit die behangen wordt. De andere muren verf je in de gekozen kleur en daar kun je eventueel een bijpassende muursticker bij doen. Wanneer je voor een behangrand kiest, kan deze in principe op iedere muur, maar één muur alleen schilderen en opsieren met een muursticker is zeker ook een mooie optie.

Meubeltjes
Wanneer je de muren in kaart heb gebracht, kun je de meubeltjes in schaal op de plattegrond tekenen. Zo kun je zien hoe het totaal eruit gaat zien. Meet ook de hoogte van ledikantje / wieg en commode. Wanneer je voor een behangrand hebt gekozen, is het namelijk ook leuk om deze ongeveer 10 centimeter boven de hoogte van het aankleedkussen op de commode te plakken. Wanneer je kindje ietsje groter is, zal hij of zij er graag naar kijken tijdens het verschonen / aankleden.

Voorbeeld 1: Pluk
Stel, je kiest voor thema “Pluk van de Petteflet“. Dan zou je natuurlijk kunnen gaan voor de behangrand van Pluk en zijn rode autootje. Origineler is om één muur te behangen met Pluk-behang en de andere muren alleen te schilderen. Wanneer je een kast hebt met een hoogte van minimaal 1.40 meter en gladde deuren (of zijkanten) van minimaal 40 centimeter, is het prachtig om een muursticker van De Stampertjes daar op te plakken. Heb je zo’n kast niet, plak de sticker dan op de deur. Op die manier heb je een prachtige kamer, waar je kind t/m kleutertijd van kan genieten.

Voorbeeld 2: Dieren
Een thema dieren is heel breed. Je kunt er voor kiezen om één wand te behangen natuurlijk, en de andere muren in een bijpassende kleur te verven. Wanneer je echt creatief aan de slag wilt gaan, kies dan voor de grote muurstickers met dieren van Fiep Westendorp.  Deze zijn er in drie varianten en de dieren zijn los te ‘plakken’. Laat je fantasie werken en plaats groepjes dieren waar je deze wilt. Je hoeft je niet te beperken tot de muren; ook op meubeltjes en op deuren kun je stickers plaatsen. Om het geheel niet té druk te maken, kun je het beste ‘groepjes’ dieren bij elkaar zetten. Stapel ze bijvoorbeeld op elkaar of zet je achter elkaar in een rijtje. Vergeet ook de ruimte boven de commode niet, daar kan je kindje kijken, aanwijzen en kun jij vertellen over de verschillende diertjes.

Wat je ook kiest, de babykamer van jouw kindje zal er een zijn die met zorg en liefde is voorbereid op de komst van jouw baby!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share