Roomloop Boomerang

Loops heeft twee nieuwe boemerangs ontworpen; de Beachloop boomerang en de Roomloop Boomerang. Beide boemerangs zijn gemaakt van thermisch polyethyleenschuim. Door hun vorm en lichte gewicht zijn de Loops boemerangs zeer geschikt voor jonge kinderen. De Roomloop Boomerang is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en de Beachloop Boomerang is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Wij mochten de Roomloop Boomerang testen. Deze boemerang weegt ongeveer 7 gram en is vooral bedoeld voor binnenshuis (of buiten als er geen tot weinig wind is). Bij de Roomloop Boomerang wordt aangegeven dat deze onbreekbaar  en veilig is. Onbreekbaar…daar heb ik eigenlijk wel mijn twijfels over. De Roomloop is immers gemaakt van dun thermisch polyethyleenschuim. Dus ik vraag me af of  deze boemerang daadwerkelijk onbreekbaar is. Tevens  vraag ik me af, of deze boemerang echt wel geschikt is voor in huis. We hebben een vrij kleine woonkamer, dus in gedachten zie ik al allemaal dingen sneuvelen. Maar goed, er is maar één manier om erachter te komen of de Roomloop Boomerang daadwerkelijk geschikt is voor in huis… We gaan dus maar snel beginnen met de test.

Als eerste begin ikzelf aan de test. De eerste worp gaat nog niet helemaal goed. Maar na 3x proberen, weet ik hoe het werkt en komt de Roomloop Boomerang steeds bij me terug. Hierna volgt mijn zoon van 7 jaar. Ook hem lukt het moeiteloos om de boemerang goed te gooien. Daarna is het de beurt aan mijn dochter van 4 jaar. Het begin is moeilijk en ze heeft nog niet precies door hoe ze de boemerang nou moet gooien. Als mijn man thuis komt, blijkt dat hij het veel beter kan uitleggen dan dat ik heb gedaan. Vol trots komt ook bij mijn dochter de boemerang terug. En dan hebben we allemaal de smaak te pakken. Om de beurt werpen we de Roomloop Boomerang de lucht in.

Uiteraard botst de boemerang ook regelmatig tegen het plafond, de muur, de tafel of tegen een stoel. Hieruit blijkt dat de boemerang in elk geval tegen een stootje kan. Maar of de boemerang echt onbreekbaar is? Ik blijf er mijn twijfels over houden. Laten we het erop houden, dat de boemerang bij normaal gebruik lang meegaat. Tevens zegt de fabrikant dat de Roomloop Boomerang veilig is. Mijn dochter heeft de boemerang tegen haar hoofd gekregen en voelde het best wel. Dus het is maar net wat je onder ‘veilig’ verstaat. Maar ondanks dat is de Roomloop een hele leuke boemerang, waar je uren plezier van kunt hebben. Tevens is de boemerang daadwerkelijk geschikt voor in huis, ook als je een kleine woning hebt.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Nijlpaarden, Grizzy en Lemmings op Boomerang

Nu het buiten wat kouder en sneller donker wordt, is het extra fijn om binnen …

Share
Share