Kinderdromen

‘Slaap lekker, droom zacht’ zeggen we bij het slapengaan, maar voor kinderen is dit niet altijd het geval. Griezelige, enge, spannende of vervelende dromen kunnen de nachten van kinderen en hun ouders redelijk verstoren. In dit boek staat alles wat je als ouders wilt weten over kinderdromen. Je leest wat dromen voor kinderen betekenen, hoe kinderen slapen en wat je kunt doen als je kind akelige nachtmerries heeft. En je kunt je kind leren hoe hij zelf zijn nachtmerrie kan veranderen in een goede droom! Een boek voor ouders en hun kinderen om met plezier te lezen en daarna heerlijk weg te dromen.

Recensie
In kinderdromen wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om goed te slapen en welke stadia er zijn tijdens de slaap. Maar ook de verschillende soorten dromen komen aan bod. Zo heb je bijvoorbeeld nachtmerries, voorspellende dromen, verwerkingsdromen, wensdromen en nog veel meer soorten dromen. Zelf wist ik niet dat er zoveel verschillende soorten dromen waren. Dus op zich erg leuk om eens wat meer te weten te komen over de verschillende dromen die er zijn.
Omdat kinderen vaak nachtmerries hebben, wordt er uitgelegd hoe je je kind(eren) kunt helpen om van deze nachtmerries een leuke droom te maken. Belangrijk hierbij is dat je praat over de nachtmerrie van je kind. Vervolgens kun je samen met je kind hier een sprookje van maken en dit sprookje eventueel natekenen en/of naspelen. Op deze manier kan je kind de droom verwerken en een plaatsje geven. Tevens worden er van veel droomsymbolen de betekenis uitgelegd. Daarnaast start een goede nacht met een veilig en vertrouwd bedtijd ritueel. Op deze manier krijgen kinderen de rust om veilig en gerust in  slaap te vallen. Hiermee heb je al gelijk een stuk minder kans op nachtmerries.

Kinderdromen is een leuk en interessant boek voor een ieder die meer wil weten over (kinder)dromen. Ouders die regelmatig te kampen hebben met kinderdromen kunnen aan dit boek veel steun hebben. Er staan veel handvatten in voor een goede nachtrust.

Kinderdromen – José Sagasser
Informatief, paperback, 142 pagina’s, Spectrum
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

4 tips voor een peuter die niet slaapt

Sliep je kindje heerlijk door in de babytijd, maar is dat nu in de peutertijd …