Gewetenloos – Kay Scarpetta thriller van Patricia Cornwell

gewetenloos-kay-scarpetta-patricia-cornwell-recensie-copyright-trotse-moeders-8Patricia Cornwells werk over de vrouwelijke patholoog-anatoom Kay Scarpetta is ’s werelds bestverkochte thrillerserie.

In #23, Gewetenloos, krijgt Scarpetta compromitterende filmpjes over haar nicht Lucy, de computerspecialiste. Scarpetta gaat op onderzoek uit, en stuit op vreselijke feiten en verdachtmakingen. Lucy riskeert levenslange gevangenisstraf, maar ook voor Kay zelf ziet het er slecht uit…

Recensie
Wat had ik me er op verheugd… Gewetenloos: een nieuwe thriller van Patricia Cornwell met Kay Scarpetta in de hoofdrol! Vanaf het eerste deel over deze patholoog-anatoom was ik verslingerd aan de serie. Ik heb de eerste 14 delen min of meer achter elkaar gelezen en ben er daarna eigenlijk mee gestopt. Waarschijnlijk omdat ik tè snel, tè veel las. Maar de herinnering aan ijzersterke thrillers met goede plots en een mooie verhaallijn over Kay en haar directe omgeving bleef en ik keek dan ook echt uit naar Gewetenloos, deel 23 alweer!

gewetenloos-kay-scarpetta-patricia-cornwell-recensie-copyright-trotse-moeders-6

En ja, het was heerlijk om weer te lezen over Kay, en haar nichtje Lucie, die in de eerste delen nog maar een kindje was. Over Marino, die nog niets veranderd was. Meteen een moord waar iets geheimzinnigs aan is en waar Kay Scarpetta al meteen ontdekkingen doet.

gewetenloos-kay-scarpetta-patricia-cornwell-recensie-copyright-trotse-moeders-2

En toen ging het mis. Voor mij althans, ik denk dat echte Scarpetta-fans deze mening niet delen, maar wanneer je net als ik de voorgaande boeken niet gelezen hebt, wordt het boek erg traag….

Al tijdens het moordonderzoek waar het boek mee begint, speelt er een ander verhaal, wat zich langzaam en onduidelijk ontwikkeld. Er verschijnt een video op de smartphone van Kay die ze – tijdens haar moordonderzoek – blijft bekijken en die haar al vanaf het begin verontrust, terwijl mij helemaal niet duidelijk is waarom het verontrustend zou moeten zijn en waarom ze bijvoorbeeld Marino er niet bij roept.

gewetenloos-kay-scarpetta-patricia-cornwell-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Vervolgens laat Kay alles vallen en vertrekt naar haar nichtje Lucie, samen met Marino, waar een groot onderzoek plaatsvindt. Ook alweer erg onduidelijk wat daar nu aan de hand is.

gewetenloos-kay-scarpetta-patricia-cornwell-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Er wordt wel uitgelegd dat ene Carrie Gretchen de filmpjes maakt, dat ze de eerste liefde van Lucie was en tevens een psychopate die kennelijk in een eerder deel om het leven zou zijn gekomen, maar die toch nog leeft want in een ander deel heeft ze Kay met een harpoen neergeschoten….

Ik herken Kay ook niet in dit boek. Zo hautain, nors en impulsief / opvliegend kan ik me haar niet herinneren. Ik vond haar altijd sympathiek, maar kan dat gevoel in dit boek niet terugvinden. Misschien komt het omdat dit het eerste boek is wat ik vertaald lees? Of mijn herinneringen kloppen na al die jaren niet meer?

gewetenloos-kay-scarpetta-patricia-cornwell-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Wat mij zelden gebeurt is dat ik een boek niet uitlees. Gewetenloos heb ik na 150 pagina’s echt naast me neer gelegd. Het was gewoon niet leuk, niet mooi, niet spannend en niet boeiend. Zó jammer! Ik denk dat ik de eerdere boeken maar eens moet gaan lezen en daarna dit boek een herkansing moet geven, want ik kan me niet voorstellen dat een van mijn favoriete thriller-auteurs een teleurstellend boek schrijft….

Gewetenloos – Patricia Cornwell
23ste thriller met Kay Scarpetta
Paperback, 405 pagina’s, uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share