Onder moeders vleugels – Klassieker van Geronimo Stilton [recensie]

Screenshot 2015-08-05 at 15.28.30Alles begon met een uitnodiging voor een feestje … De vier zusjes March: Meg, Jo, Beth en Amy groeiden samen met hun moeder op terwijl hun vader vocht in de Amerikaanse burgeroorlog. De familie March had niet veel geld, maar de knagerinnen raakten dik bevriend met hun rijke buurknager Laurie, en samen met hem beleefden ze de belangrijkste periode van hun leven.

In dit boek kom je alles te weten over hun ruzies en verzoeningen, hun dromen en angsten, en kun je lezen hoe ze in een jaar tijd opgroeien en volwassen worden, om uiteindelijk onder moeders vleugels vandaan te komen …

Recensie
Ik heb het al eerder gezegd: ik ben dol op de “klassiekers” die door uitgeverij De Wakkere Muis in een kindvriendelijk jasje zijn gegoten. Een muizenjasje eigenlijk, want zoals in alle boeken van Geronimo Stilton worden muizenavonturen beleefd.

DSC03559 DSC03561

In dit boek, volgen we de belevenissen van vier muizenzusjes en hun buurjongen. Hoewel het verhaal gedateerd is, is niet voor niets een klassieker. De levens van de hoofdpersonen, de gevoelens die ze doormaken, hebben niets aan herkenbaarheid verloren, ook al speelt het zich in een totaal andere tijd af.

DSC03558

Ik heb als lagere-school-meisje het originele boek van Louisa May Alcott gelezen en ook “Op eigen wieken” van dezelfde schrijfster. onder-moeders-vleugels-copyright-trotse-moeders

Wat zou het leuk zijn geweest wanneer ik toen al de beschikking had gehad over de uitgave van De Wakkere Muis. Zo veel leesbaarder en toegankelijker voor jongere kinderen!

Mijn eigen dochter van 8 vindt het heerlijk om in dit boek te lezen, hoewel ze voor het origineel nog te jong zou zijn. En zo kan ze toch al kennismaken met klassiekers uit de literatuur, wat voor haar algemene ontwikkeling prima is. Maar het plezier waarmee ze het boek leest is uiteraard ook al voldoende om het in huis te hebben!

Onder moeders vleugels – Geronimo Stilton
Bekijk op bol.comNaar de klassieker van Louisa May Alcott
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

DSC03560

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …