Peppa Speelfiguren

peppa figurenPeppa vindt het altijd erg leuk om in de plassen te springen en lekker hard te knorren. Samen met haar vriendjes beleeft ze de leukste avonturen. Ben jij ook helemaal fan van Peppa en haar vriendjes? Met dit setje kun je de verhalen naspelen of jouw eigen verhaal verzinnen!

Recensie:
Voor alle peuters en kleuters die helemaal weg zijn van het varkentje Peppa, is dit een schattig presentje. Een verpakking met daarin twee speelfiguren uit de bekende televisieserie Peppa. Mijn dochter kent het programma niet, maar poppetjes zijn bij haar altijd goed. De verpakking wordt dan ook snel geopend om de figuren eens goed te bekijken. Ze zijn direct goedgekeurd en dat komt vooral door het feit dat de armen en benen kunnen bewegen. De armpjes kunnen wijd open, of recht naar voren wijzen. De beentjes kunnen ook bewegen, zodat ze ook kunnen gaan zitten. Dat staat mijn dochter duidelijk wel aan.

Echter zit er ook een nadeel aan deze beweegbare benen. Dat merk ik al snel wanneer ze de beentjes weer rechtzet om het poppetje te laten staan. Ach, arm varkentje… die valt direct achterover. Doordat je de stand van de benen kunt veranderen, is het figuurtje snel uit balans. De pootjes moeten echt recht onder het lijfje staan, wil deze blijven staan. Voor een zevenjarige geen probleem, maar voor peuters kan dit nog wel een frustratiepuntje worden. Goed om te weten als je een zoon of dochter in huis hebt die om dat soort dingen nog wel eens driftig kan worden.

peppa figuurtjes fotoAls mijn dochter jonger was geweest, was ze waarschijnlijk gevallen voor deze schattige speelfiguren. Dat ik daar gelijk in heb, blijkt wel als ze de verpakking nog eens bekijkt. “Oh, kijk mam, ze hebben ook een auto en – oh, dat is echt cool – een camper! En kijk, hier wonen ze.” Ze laat mij het plaatje zien van een speelhuis dat opengeklapt een complete woning is, maar dichtgeklapt een handig en compact koffertje om Peppa en haar vriendjes in op te bergen.

In haar geval gaat het niet om het feit dat het Peppa is, maar dat ze er gewoon leuk mee kan spelen. Later zie ik de poppetjes in de bak bij haar Playmobil verzameling liggen. En weer even later staat deze kleine held op een zelfgebouwde toren. Ik ben er ondertussen wel aan gewend, poppetjes vind je hier overal terug in huis.

Maar als je een peuter of kleuter in huis hebt die graag naar Peppa kijkt, zal hij of zij zeker blij worden van een “echte” Peppa. Want op die leeftijd heeft dat toch echt iets magisch… Leuk setje, maar waarschijnlijk willen kinderen wel graag meer dan één setje. Want als ze eenmaal Peppa en een vriendje in huis hebben, mogen papa, mama, broertje George en de andere vriendjes ook niet ontbreken natuurlijk. De speelfiguren zijn geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

BESTEL HIER DE PEPPA SPEELFIGUREN >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

4 tips voor een peuter die niet slaapt

Sliep je kindje heerlijk door in de babytijd, maar is dat nu in de peutertijd …