Project Paard: Red Madelief [recensie]

project paard red madelief coverLieve papa, ik breng verslag uit aan jou, via de ultrageheime document.
Er zijn twee dingen die ik echt mis nu ik dertien ben:

Een eigen vader
Een eigen paard

Ik ben namelijk honderd procent paardengek. Daarom start IK: project PAARD. Hierin vertel ik je alles wat ik meemaak op de manege. Want dat paardenvirus heb ik niet van mama, dus het moet wel van jou komen, papa. Ik vertel je over Eefje, die altijd hetzelfde wil als ik: hetzelfde lievelingspaard, Madelief, de liefste en mooiste Haflinger ooit. Maar ook dezelfde jongen: Levi, met die prachtige groene ogen met bruine spikkels erin.

Recensie
Hiermee begint Project Paard – Red Madelief. Een boek, voor alle meisjes die van paarden houden. En natuurlijk ook voor andere meisjes. Angel kent haar vader niet en houdt in haar computer een geheim dossier (achter een wachtwoord) bij. Maar eigenlijk is het een soort dagboek, waarin ze bijhoudt wat er allemaal gebeurt. Af en toe richt ze zich tot haar vader, maar die vader is niet echt van belang voor het verhaal.

Project Paard tekst in cover
Paarden, en vriendschap, en verliefdheid. Dat is waar het om draait in Project Paard – Red Madelief!

Project Paard tekst en afbeelding

Paardrijden is de grootste hobby van Angel. En dan vooral op Madelief, maar Eefje wil ook altijd op Madelief rijden. En Madelief mag niet meer rijden, omdat haar benen versleten zijn. Samen gaan de meisjes voor Madelief zorgen, zou dat goed zijn voor hun onderlinge verstandhouding? Samen gaan ze de strijd aan, om de gunsten van Madelief, om de aandacht van Levi, een leuke jongen die vaak op de manege te vinden is. En geleidelijk gaan Angel en Eefje met z’n tweetjes aan de slag om te zorgen dat het goed komt met en voor Madelief.

Project Paard spingparcours Project Paard totaalbeeld

Project Paard – Red Madelief is een toegankelijk geschreven boek voor kinderen, ik vermoed vooral eerlijk gezegd meisjes, vanaf een jaar of negen. Het verhaal leest vlot en prettig. De gebeurtenissen rond paard Madelief spelen zich in een week tijd af en dan blijkt er veel te kunnen gebeuren in een week tijd. De hoofdpersoon Angel is dertien en is al behoorlijk zelfstandig voor haar leeftijd.

Project Paard zaterdag
Project Paard – Red Madelief is niet gedrukt in een standaard lettertype, meer in een soort schrijfletter op lijntjes. Om het dagboekeffect zo groot mogelijk te maken denk ik (al typt Angel alles in op de computer). Er staan veel illustraties in het boek, wat de leesbaarheid voor jongere lezers groter maakt.

Project Paard cover achter tekst illustratie

Project Paard – Red Madelief ziet er leuk uit met een feloranje kaft. Door het elastiek rondom het boek, ziet het er uit als een ‘echt dossier’ en is het extra aantrekkelijk.

Project paard: Red Madelief – Nicolle Christiaanse
Kinderboek, hardcover, 125 pagina’s, Uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Lieke is verliefd [recensie]

Lieke is verliefd op Sam. Ze vertelt het aan niemand. Maar Eva merkt het best! …

Share
Share