25 weken zwanger

25 weken zwanger! Al bijna een half jaar zwanger, wat gaat de tijd snel!

De baby
Je baby is nu 32 cm lang en weegt 650 gram. Je kind krijgt nu steeds meer haar en kleur. De gerimpelde huid begint ook steeds gladder te worden. Alsof de jas van huid je kindje steeds beter past.

Je baby is nu zo groot, dat hij niet meer losjes in het vruchtwater zweeft. Je kindje kan nog flink draaien, maar de ruimte voor beweging wordt al wat krapper. Je merkt daardoor ook steeds meer van de bewegingen van je baby. Als je zachtjes met je handen op je buik drukt, kun je hem of haar wakker maken. Je verloskundige kan je wellicht ook vertellen hoe je kindje ligt. Dan kan je zelf ook proberen of je het hoofd, rug en benen voelt.

Je lijf
Je baby is niet de enige met meer haren. Je bos met haren is voller en glanzender dan ooit. Het is niet zo dat je steeds meer haar krijgt, maar dankzij hormonale veranderingen valt je haar minder snel uit. Geniet er maar van, want deze “extra haren” vallen na de geboorte met plukken weer uit.

Voornamen
Ben je al begonnen na te denken over een naam voor de baby? Het kiezen van namen is een belangrijke beslissing, maar is ook vooral leuk. Kies je voor één voornaam of krijgt je baby meerdere namen? Wil je jouw kind vernoemen naar opa/oma, je favoriete locatie (Venetië, waar ze verwekt is) of persoon die je belangrijk vindt? Wil je een klassieke naam, een aparte naam of een een oer-Hollandse naam? Keuze genoeg en veel om rekening mee te houden. Je partner heeft zo zijn ideeën, past de voornaam wel bij de achternaam en hebben niet alle kinderen uit je buurt dezelfde naam?

Lees ook:
24 weken zwanger
26 weken zwanger
Ik ben …. zwanger, alle weken op een rij
Alle zwangerschapsonderzoeken op een rij

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Leuke apps voor tijdens je zwangerschap

Je zwangerschap is een bijzondere en spannende tijd waarin er veel verandert. Een beetje extra …