De Prinses van Oranje, 2021; Beeld: © RVD

Hoera! Prinses Amalia is jarig

Onze kroonprinses, prinses Catharina-Amalia, is vandaag (07-12-2021) jarig. Ze is 18 jaar geworden en krijgt daarmee extra verantwoordelijkheden.

De laatste tijd is ze meer in het nieuws geweest, vanwege haar 18de verjaardag en wat we steeds zien is een mooie jonge vrouw die intelligent en zelfverzekerd overkomt. Het blijft natuurlijk gissen naar wat er in haar om gaat, maar dat ze een volwassen uitstraling heeft en krachtige keuzes maakt is wel duidelijk!

De Prinses van Oranje, 2021; Beeld: © RVD

Ter gelegenheid van de 18de verjaardag van de prinses, is er een boek verschenen en zijn er verschillende uitzendingen op televisie. Prinses Amalia heeft haar middelbare-school-diploma behaald en is vandaag officiëel door haar vader, koning Willem-Alexander een onderscheidingsvlag vastgesteld en is zij benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw en tot Ridder in de Huisorde van den Gouden Leeuw van Nassau.

De Prinses van Oranje, 2021: Beeld: © RVD

Als beoogd troonopvolger heeft de Prinses van Oranje vanaf haar achttiende verjaardag zitting in de Raad van State en in de Afdeling advisering. Op 8 december 2021 wordt ze tijdens een bijzondere vergadering binnengeleid door Koning Willem-Alexander, voorzitter van de Raad van State.

Kortom: er wordt al een heleboel verwacht van deze jonge vrouw. Een verantwoordelijkheid die zij zich goed lijkt te beseffen en waar ze zeer capabel voor lijkt. De redactie van Trotse Moeders wenst prinses Amalia veel kracht voor haar verantwoordlijkheden, en ook gewoon een hele fijne en gezellige verjaardag!

Vakantie met het gezin (omstreeks 2011). Deze foto komt uit het privé-archief van de Prinses van Oranje t.b.v. het boek ‘Amalia’. Het boek is geschreven door Claudia de Breij ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Prinses Catharina-Amalia op 7 december 2021.
Beeld: © RVD
Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share