Crave Amsterdam

Crave-amsterdam-coverYou hold in your hands the most unique and stylish guidebook for Amsterdam living. 
Crave Amsterdam is a celebration of women entrepreneurs that showcases some of the most creative, interesting and gutsy proprietors throughout our city.
Let us introduce you to a fabulous new designer, to a miracle-worker masseuse, to a confectionery queen, to the amazing women around town who will help satisfy your next craving. 
WHAT DO YOU CRAVE?

Recensie:
Bovenstaande tekst is te lezen op de achterflap van CRAVE Amsterdam en dat maakt direct duidelijk dat het gaat om een Engelstalig boek. De oorsprong van CRAVE komt dan ook uit Amerika, waar de CRAVE-gidsen een begrip zijn. Tientallen Amerikaanse steden hebben hun eigen Crave-gids en nu is de hoofdstad van ons eigen kikkerlandje aan de beurt: Amsterdam. In Crave Amsterdam staan de portretten van meer dan 150 vrouwelijke ondernemers uit Amsterdam en omgeving. De gids kan prima gebruikt worden voor shopliefhebbers die alles uit een dagje winkelen in de hoofdstad willen halen. Bladerend in de gids kun je thuis al bepalen welke shops je absoluut niet wilt missen en eventueel je shopping-route er op aan passen.
De winkels – zowel fysieke shops als webwinkels – krijgen een gezicht doordat er een foto geplaatst is van de betreffende ondernemer. Naast informatie over de onderneming, tref je er ook een aantal vragen aan die gesteld zijn aan de eigenaresse. De antwoorden van deze vrouwen dienen als inspiratiebron voor iedereen die haar dromen waar wil maken.

crave amsterdamHet boek maakt met pictogrammen in één oogopslag duidelijk wat je kunt vinden bij betreffende ondernemer. Achterin kun je op diverse manieren zoeken naar leuke adressen. Zo staan de hotspots genoemd per categorie, maar bijvoorbeeld ook per stadsdeel. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt bij de categorie kinderen kom je bijvoorbeeld Ietje Company tegen waar je terecht kunt voor hippe shirts met stoere of grappige afbeeldingen , Kwartetcadeau voor een uniek kwartetspel en op pagina 188 kom je ook TrotseMoeders tegen (met oprichtster Mira Ahles). Het leuke aan deze gids is dat je naast bekende ook onbekende ondernemingen tegen komt waar je wellicht heel graag eens een kijkje wilt nemen!

Uiteraard is het praktisch als je de Engelse taal machtig bent, maar mocht je niet gezegend zijn met een talenknobbel, dan zijn er gelukkig nog de mooie foto’s die je duidelijk maken wat je kunt aantreffen op de betreffende adressen. De plaatjes zijn leuk om naar te kijken omdat het echt heel duidelijk de sfeer weergeeft van de onderneming. Het feit dat het boek Engelstalig is maakt dat ook de buitenlandse shopaholics kennis maken met de vrouwelijke ondernemers van Amsterdam en omstreken.

Nu ben ik niet vies van een dagje winkelen, maar voor een gezellig dagje Amsterdam zou ik zelf deze gids niet me onder de arm nemen. Wel vind ik het leuk om door te bladeren en eerlijk gezegd bekijk ik in eerste instantie alleen de foto’s. Wanneer ik plaatjes zie die mij aanspreken lees ik de tekst pas en als mijn interesse blijvend is gewekt surf ik even naar betreffende website om een kijkje te nemen. Maar voor mij is het wel een boek dat snel terzijde wordt gelegd om vervolgens in de vergetelheid te raken… Waarschijnlijk kom ik het dan weer eens tegen tijdens het opruimen, waardoor ik me ga afvragen of ik er wellicht iemand anders nog een plezier mee kan doen. Voor de aanschafprijs van € 19,95 had ik dit boek zelf niet gekocht.
Maar ik kan me zo voorstellen dat voor vrouwen die dromen van een eigen zaak, CRAVE Amsterdam een gids is waar veel inspiratie uit te halen is.

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Het wilde leven van Benjamin Bontje

Bij Het wilde leven van Benjamin Bontje denk je misschien niet meteen aan….. een rat. …