Meneer Tijger wordt wild – Peter Brown [boekrecensie]

IMG_6062In een grauwe, saaie stad vol nette, rustige dieren is meneer Tijger de enige die niet gelukkig is. Hij wil iets anders. Hij wil op vier poten lopen in plaats van op twee. En hij wil ook dat keurige, stijve pak niet meer aan. Tot ieders ontzetting besluit meneer Tijger om wild te worden en naar de wildernis te vertrekken. Daar is hij wel gelukkig, maar ook eenzaam. Als hij uiteindelijk besluit terug te gaan naar de stad, blijkt zijn actie navolging te hebben gekregen!

Recensie
Het boek ‘Meneer tijger wordt wild‘ bestaat uit 48 pagina’s en is bedoeld voor kinderen van 0 tot 6 jaar volgens Bol.com. Bij het doorbladeren van het boek valt mij op dat er weinig tekst gebruikt wordt. Elke pagina bevat gemiddeld één zin. Het gaat blijkbaar vooral om de illustraties. Als ik heel eerlijk ben vind ik de illustraties niet zo heel erg boeiend. Ze zijn wat saai qua kleur en sommige afbeeldingen worden vaker herhaald.

Het verhaal zelf gaat over een tijger die niet gelukkig is in de stad en die naar de wildernis vertrekt. Dat vertrekken naar de wildernis gebeurt pas halverwege het boek. Het eerste deel van het boek gaat dus over dat meneer tijger niet gelukkig is in de stad. Naar mijn mening duurt dat gedeelte dan ook wat te lang.

Eenmaal in de wildernis voelt meneer tijger zich toch wel wat alleen. Hij mist zijn vrienden en de stad. En dus verhuist meneer tijger toch weer terug naar de stad.

IMG_6063

Het boek gaat dus over het hebben van een droom. Eenmaal gerealiseerd kan het zijn dat het toch tegenvalt en dat bleek dat de oude situatie helemaal nog zo slecht niet was. Moraal van het verhaal: het gras is niet altijd groener bij de buren. In mijn ogen nogal een zwaar moraal voor kindjes van 0 tot 6 jaar, eigenlijk.

Conclusie: er gebeurt eigenlijk niet zo veel in dit boek. Het draait vooral om de illustraties en die moeten je liggen. Ik denk dat dit boek vooral leuk is voor kinderen die gek zijn op tijgers. Die kunnen hun fantasie de vrije loop laten bij de illustraties van meneer tijger.

Meneer tijger wordt wild – Peter Brown
Bekijk op bol.comHardcover, 48 pagina’s, Gottmer uitgevers groep
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg is echt een boek om in huis te …

Share
Share