Geheim agent oma [recensie]

geheim-agent-oma-recensie-copyright-trotse-moeders-6Max heeft twee oma’s. Eén oma is dol op haken en puzzels maken. De andere oma is geheim agent. Op vrijdag gaat Max altijd naar zijn puzzeloma en kijken ze de hele middag tv. Maar op een dag is puzzeloma ziek en komt zijn andere oma hem ophalen. Ze draagt een tijgerpak met zonnebril en rijdt in een supersnelle auto. Ze heeft een afspraak met een spion uit China. En ze moet zorgen dat niemand een bom legt onder het paleis op de Dam…

Recensie
Dit boek sluit uiteraard naadloos aan bij het thema van Kinderboekenweek 2016: Voor altijd jong. Voor die gelegenheid is het ook zeer aantrekkelijk geprijsd. Maar het boek is zó leuk dat ik hoop dat het ook ná de kinderboekenweek nog volop gelezen zal worden!

Voor kinderen die al zelf kunnen lezen is geheim agent oma een prima boek. De zinnen zijn kort, het boek is ingedeeld in hoofdstukken die niet te lang zijn en ook nog onderverdeeld in stukken door een witregel. De letters zijn groot en duidelijk leesbaar en er staan vrolijke illustraties tussen. Kortom: erg aantrekkelijk voor een beginnende lezer, of voor een lezertje die liever geen hele dikke boeken leest. En het zit vol humor, zoals we van Manon Sikkel gewend zijn.

geheim-agent-oma-recensie-copyright-trotse-moeders-4 geheim-agent-oma-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Om voor te lezen is het ook leuk, vooral wanneer een oma of opa een boek zou willen voorlezen! Maar in ons gezin, kreeg niemand de kans om voor te lezen want mijn 9-jarige dochter verdween met boek en al naar boven en kwam pas terug toen ze het uit had. Oh nee, ze kwam even tussendoor een appeltje halen en vertellen dat het ècht héél leuk was!

geheim-agent-oma-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Hieronder haar eigen recensie van geheim agent oma:

Het boek gaat over een oma die op een vrijdag Max ophaalt van school. En dan een keer gaat oma in 1000 stukjes (het komt wel weer goed hoor). En dan is er nog een oma, dat wist Max niet, en dat is een geheim agent. Op die vrijdag moest Max nablijven en de oma kwam de school binnen om hem op te halen. De oma was heel jong en toen gingen ze naar Amsterdam en daar gingen ze naar een Chinees restaurant. Toen legde oma haar pistool, een ECHT pistool, op de tafel van het restaurant en de ober ging gillen.

geheim-agent-oma-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Toen kwam er een meneer met blond haar en ook een pistool en moesten ze wegrennen en verstopten ze zich op de kermis. Daarna gingen ze naar het paleis want daar was een bom geplaatst en die moest de geheim agent oma vinden en onschadelijk maken, maar toen kwam die blonde man weer, dat was de boef, en toen was er een heel groot gevecht. Oma won wel, maar later pakte de blonde man Max. En je moet zelf maar lezen of het uiteindelijk goed komt!

Geheim agent oma – Manon Sikkel
Illustraties door Katrien Holland
Hardcover, 96 pagina’s, uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

3 cadeau tips voor trotse opa’s en oma’s

Het is over het algemeen leuk om iemand anders een cadeau te geven. Zo geeft …

Share
Share