DVD Casper en Emma – de bergen in [recensie]

Het is vakantie en Casper en Emma staan te trappelen om met hun knuffels, Welpje en mevrouw Konijn, op reis te gaan. Caspers vader heeft een avontuurlijk verblijf geboekt in een park in de bergen, ver van de bewoonde wereld. Niel alleen Casper en zijn ouders gaan mee, maar ook Emma’s moeder en Aksel, een goede vriend van Casper zijn vader. Casper vindt het zielig voor Emma dat ze haar vader zo mist en hoopt dat haar moeder en Aksel verliefd worden. Dan zou Emma weer een perfect gezin hebben. Maar helaas: de vonk tussen Aksel en Emma’s moeder slaat niet over. Casper blijft hardnekkig proberen de twee te koppelen, maar neemt daarbij steeds meer risico’s. En dat in de woeste natuur van Noorwegen; als dat maar goed afloopt….

Recensie:
Ik denk dat veel kinderen de kleuters Casper en Emma wel kennen van de gelijknamige serie die regelmatig op televisie is geweest. Mijn kinderen in ieder geval wel. Ze waren dan beide ook erg enthousiast dat ze van hun moeder ‘verplicht’ de dvd ‘Casper en Emma – de bergen in,’ moesten kijken. Ik kon vroeger ook altijd erg genieten van Scandinavische kinderseries zoals ‘kerst met Linus’ en Emil uit Lönneberga, dus ik kijk gezellig mee.

Samen hebben we echt genoten van deze film. Het idee van Casper om de moeder van Emma en de reisleider Aksel verliefd op elkaar te laten worden vonden mijn kinderen een heel mooi idee, maar dat hij om dat voor elkaar te krijgen wel wat gevaarlijke ‘dingen’ deed was best een beetje spannend en misschien niet zo verstandig. Tussen de scenes door zingen de families zo nu en dan een vrolijk liedje, had van mij niet gehoeven, maar ik merk dat mijn kinderen het wel kunnen waarderen.

In de dvd ‘Casper en Emma de bergen in‘ komen voor kinderen veel herkenbare situaties aan bod en ik denk dat deze dvd daarom bij veel kinderen in de smaak zal vallen. Ook vind ik het leuk dat mijn kinderen weer eens wat anders zien dan al die computer geanimeerde series en films die tegenwoordig veel te zien zijn. Daarnaast heb ik genoten van de prachtige beelden die van de natuur van Noorwegen zijn gemaakt, misschien dat we toch maar eens die kant op moeten gaan tijdens de zomervakantie en net zulke mooie avonturen als Casper en Emma gaan beleven 😉

Casper en Emma – de bergen in
DVD, 83 minuten, Just4kids
Bestel deze DVD hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Vrije val – Randi Fuglehaug

Wanneer je ooit nog van plan was om een parachutesprong te maken….. lees dit boek …

Share
Share