De rode kater- Dikkie Dik- beleeft allerlei avonturen o.a. in de sneeuw, op het ijs, maar ook op een waslijn.

Dikkie Dik groen blokboekje

Er zijn vier blokboekjes van Dikkie Dik (rood, geel, blauw en groen) en in elk boekje van 110 bladzijden staan maar liefst 16 verhaaltjes met paginagrote illustraties (dus twee keer zoveel als in de oude blokboekjes!). De Dikkie Dik op het omslag is in reliëf gedrukt, zodat hij echt uit de pagina stapt. De boekjes zijn gemaakt van stevig, maar toch soepel karton, bestand tegen kinderhandjes.

Recensie
Wat een leuk boek en zeker in deze tijd van het jaar! In het boekje staan allemaal korte verhaaltjes van de kat Dikkie Dik, die allerlei kleine en grote avonturen beleeft. Er zijn verhaaltjes van Dikkie Dik in de sneeuw, met een sneeuw(kat)pop en over ijspegels en  hij valt ook nog in een wrak. Naast deze avonturen die prima bij deze tijd van het jaar passen, zijn er ook nog verhaaltjes die over alledaagse dingen als de was, de inktpot, elkaar nadoen gaan etc.

Er zijn vier verschillende blokboekjes: het groene blokboekje, het blauwe blokboekje, het rode blokboekje en het gele blokboekje. Elke met 16 verhaaltjes. Succes altijd verzekerd met deze rode kater uit Sesamstraat. Eigenlijk onnodig om aan te raden, want zowel kleine kinderen van 2 genieten van deze verhaaltjes, maar ook kinderen vanaf 4 jaar!

Jet Boeke – Dikkie Dik groen blokboekje
Peuterboek, hardcover, 103 pagina’s, Gottmer

Koop hier bij bol.com>>

Lees ook:
In het bos van de luiaard
Ik wil een knuffel
Muis gaat naar de stad

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Het geheime leven van virussen

Er zullen weinig kinderen zijn die nog nooit van Corona gehoord hebben. Ze weten dat …