Living Dinosaurs [verslag]

Screenshot 2014-05-25 at 19.50.49Op de valreep (de tentoonstelling loopt nog tot 15 juni) zijn we met het hele gezin naar de expositie “Living Dinosaurs” in Rotterdam geweest. En gelukkig maar: we hadden het niet willen missen!

“Living Dinosaurs” is een internationale, reizende tentoonstelling die voor het eerst in Europa te zien is. De locatie waarvoor gekozen is, is alleen al de moeite waard: het oude postkantoor in Rotterdam is al bijna 100 jaar oud en erg mooi. Screenshot 2014-05-25 at 19.55.13

De Coolsingel is goed te bereiken met het openbaar vervoer (te lopen vanaf het Centraal Station) en er zijn verschillende parkeergarages dichtbij.

Wij hadden het geluk om rondgeleid te worden door een gids, die enorm veel interessante informatie paraat had, maar ook van alles meegenomen had wat de kinderen ook aan mochten raken en vast mochten houden, zoals een dinosaurus-tand, een meteoriet en “echte” dinosauruspoep. Altijd succes natuurlijk, poep wanneer er kinderen bij zijn, ook al ging het hier dan om de versteende versie.

Screenshot 2014-05-25 at 19.51.10De gids nam ruim de tijd om informatie te geven en kinderen (en ouders) mochten tussendoor ook steeds vragen stellen. Ik dacht al een boel te weten over de prehistorie (of oeren-tijd, zoals mijn jongste deze periode lang genoemd heeft), door alle boekjes die ik keer op keer heb voorgelezen, maar de gids heeft me enorm veel meer informatie gegeven en ook voor de kinderen was het erg interessant.

Na de algemenere informatie gingen we samen met de gids langs alle dinosaurussen die op ware grootte nagemaakt waren. Er zijn in totaal 19 verschillende dinosaurussen te zien waarvan de kleinste (de Eoraptor) 130 cm lang is en 50 cm hoog en de grootste dinosaurus die tot dan toe bekend was (de Mamenchisaurus) is maar liefst 19 meter lang en 7 meter hoog! Screenshot 2014-05-25 at 19.50.13En natuurlijk is ook de gevaarlijkste dinosaurus te zien: de Tyrannosaurus rex.

En het zijn niet alleen bijzonder mooi gemaakte, geloofwaardige modellen op ware grootte. Disney heeft meegewerkt aan het levensecht maken van de dinosaurussen. Ze bewegen en maken geluid alsof ze echt zijn. Living Dinosaurs! Voor echt kleine kinderen wel eng, zo echt is het gedaan. Zelfs mijn dochter van 7 moest ik er af en toe aan herinneren dat ze niet echt zijn!Screenshot 2014-05-25 at 19.51.39

Wij hadden een goede gids, die ons over iedere dinosaurus van alles wist te vertellen, maar ook wanneer je zelf met de kinderen gaat, is alleen door de hal lopen al een ervaring. Wil je meer weten, valt er voldoende informatie te vinden in de tentoonstelling en bij iedere dinosaurus staat een overzichtelijk bord met algemene informatie.

Behalve de enorme dinosaurussen, is er ook een 3D film te zien. En kinderen kunnen in een workshop (niet bij de prijs inbegrepen, maar wel zeer de moeite waard!) zelf terug in de pre-historie. Screenshot 2014-05-25 at 19.52.23Er is keuze uit zelf verf maken, een steen verven, met krijt een tekening maken en zelf een boog en pijlen maken. Mijn kinderen hebben alle drie met veel plezier aan alle activiteiten meegedaan.

We hebben echt een heel bijzondere middag gehad. Zelf heb ik weer een heleboel bijgeleerd, de kinderen ook en ze hebben genoten van de workshops. Dus wil je nog iets ècht leuks en interessants gaan doen met de kinderen (vanaf ongeveer 6 jaar) rond de vrije dagen met Hemelvaart en Pinksteren, ga dan nog naar de tentoonstelling “Living Dinosaurs“. Het is echt de moeite waard!

“Living Dinosaurs” is nog te zien t/m 15 juni 2014 in het voormalige Postkantoor, Coolsingel 42 in Rotterdam.

Screenshot 2014-05-25 at 19.54.12

Screenshot 2014-05-25 at 20.15.16

Screenshot 2014-05-25 at 20.14.31

Screenshot 2014-05-25 at 19.55.00

Screenshot 2014-05-25 at 19.53.54

Screenshot 2014-05-25 at 19.53.29

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Het Dikke Dino-boek

Het Dikke Dino-boek…. geen boek over een Dikke Dino, maar een indrukwekkend dik boek over …

Share
Share