Warm appel-toetje: recept van mijn zoon

appel-toetje-recept-copyright-trotse-moeders-1Wanneer je zoon uit zichzelf aanbiedt om een nieuw toetje te maken, is dat natuurlijk erg lief. En een beetje spannend…. Mijn broertje had dat vroeger ook wel eens aangeboden en toen kregen we een nagerecht wat zo zoet was dat mijn vullingen er spontaan vandoor wilden gaan….

Maar… Dit toetje was heerlijk! Omdat het ook eenvoudig te maken is, wil ik het hier, als Trotse Moeder, graag met jullie delen.

appel-toetje-recept-copyright-trotse-moeders-2Nodig:
1 appel per persoon
kaneel

Bereiding:

  • Schil de appels (je kind kan dit eventueel zelf doen, bijvoorbeeld met een kaasschaaf, maar je kunt dit natuurlijk ook voor hem / haar doen)
  • Snijd de appels in kleine plakjes (dit kan je kind, eventueel met een gewoon mes, al zelf)
  • Verdeel de appelplakjes over schaaltjes en doe op ieder laagje een beetje kaneelpoeder. Wanneer je echt niet van kaneel houdt, kun je dat ook weglaten natuurlijk.
  • Wij hebben geen (vanille)suiker toegevoegd, dan proef je echt de frisse smaak van de appels, maar het kan natuurlijk wel.
  • Zet de schaaltjes in de magnetron: 2 minuten per schaaltje. De appels worden dan lekker zacht.

appel-toetje-recept-copyright-trotse-moeders-3

Wij hebben de appeltjes gewoon zo opgegeten, zo was het recept van mijn zoon, en iedereen vond het heerlijk! Maar je kunt de warme appeltjes natuurlijk ook serveren met een bolletje vanille-ijs….

appel-toetje-recept-copyright-trotse-moeders-4

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Koude maaltijdsalade – [recept]

Met dit warme weer, is het erg belangrijk om toch voldoende en gezond te blijven …