KidsKompas Parijs

Wat ben ik blij met dit boek. Toen we een paar jaar geleden voor het eerst met kinderen naar Parijs gingen (toentertijd waren ze een kleuter van 4 jaar en baby van 9 maanden oud) zocht ik een boekje zoals deze. En de timing is ook perfect! Ik kreeg het boekje drie weken voordat ik naar Parijs zou gaan. Nu ga ik weliswaar zonder kids. Ik ga voor mijn werk op pad, maar ik kan ze wel in KidsKompas Parijs laten zien wat ik ga doen.

Ik heb de volledig herziene uitgave ontvangen, zowel qua inhoud als qua vormgeving is de reisgids voor kinderen helemaal veranderd. Bij bezienswaardigheden en overige zaken in de stad is zoveel mogelijk het internetadres toegevoegd, zodat kinderen en ouders zich thuis alvast nog verder kunnen verdiepen in wat ze willen doen. Er staat veel meer in dan de bekende dingen in Parijs die iedereen doet en ziet, en dat is wat ik nu net leuk vind aan deze reisgids voor kinderen. Er valt zoveel te ontdekken zonder naar Disneyland Parijs te gaan, dat het nog moeilijk wordt om keuzes te maken.

KidsKompas Parijs biedt een hoop extra’s ten opzichte van de ‘gewone’ reisgidsen over Parijs, juist omdat het gericht is op een leuk verblijf in Parijs met kinderen. Voor zowel de kinderen als de ouders. Het boek focust met name op kinderen van 6 jaar tot en met 12 jaar. Laat dat nu net de categorie zijn waar onze meiden ook in zitten (respectievelijk 6 jaar en 10 jaar). Er staan leuke activiteiten in, musea die leuk zijn om met kinderen te bezoeken, leuke winkeltjes, bezienswaardigheden en restauranttips. De beschrijvingen zijn niet droog en feitelijk zoals je gewend bent, maar geschreven naar kinderen toe en gaan over wat zij interessant vinden: hoeveel schroefjes waren er nodig voor de Eiffeltoren en hoeveel treden is het naar de tweede verdieping van de Eiffeltoren. Enne, Picasso maakte best gekke dingen, rare dieren en vreemde voorstellingen… Bezienswaardigheden zijn per wijk beschreven en achterin staat een praktische index waarmee je alles zo terug kunt vinden.

Voorin staat een woordenlijstje met nuttige woorden, voorzien van de uitspraak. Wat is nu leuker voor kinderen om zelf wat te proberen te vragen? Altijd alleen jammer dat het antwoord dan zo ingewikkeld is. In deze kinderreisgids is ook de geschiedenis van de stad beschreven, vanaf de derde eeuw voor Christus tot nieuw. Parijs gaat zo voor kinderen nog veel meer leven.

In aanvulling op het boek is er ook een KidsKompas app voor Parijs. Hier is onder andere een top 10 van dingen die je gedaan moet hebben te vinden. Ook zijn er de KidsKompas landkaarten. Voor alles geldt dat praktische tips worden gecombineerd met weetjes en achtergrondverhalen. Een goede formule voor reizen met kinderen. En ik denk dat wij toch maar op niet afzienbare termijn weer eens met de kinderen naar Parijs moeten gaan!

Kidskompas Parijs – Dagmar Jeurissen
Reisgids, paperback, 160 pagina’s, Uitgeverij Cheeky Monkeys
Bestel dit boek hier>>


Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Dit leven is van jou – Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay heeft meerdere boeken geschreven, maar de eerste boektitel die bij me op …

Share
Share