De glimlach van de Prinses

glimlach-prinses-trotse-moedersEr was eens een prinses die heel mooi was. Je hoefde haar glimlach maar even te zien of je was weer blij. Op een dag werd de prinses gevangen door een afschuwelijke draak. Het lukte niemand om haar te bevrijden en alle blijdschap verdween uit het land. Zou het de dappere matroos uiteindelijk wel lukken om haar te redden en iedereen weer te laten lachen?

Recensie
De glimlach van de prinses is een eerbetoon aan schrijfster en illustratrice Coby Hol die dit prentenboek kort voor haar overlijden maakte. En dat maakt dit boek extra bijzonder…

Het verhaal heeft wel een beetje weg van het sprookje Doornroosje die na veel pogingen uiteindelijk gered wordt door een prins. In dit verhaal wordt een prinses gevangen genomen door een gemene draak. Het lukt niemand om de prinses te redden. Maar dan komt er een matroos die een poging wil wagen om de prinses te redden. Zal dit de redding zijn van de prinses?

Persoonlijk vind ik dit “De glimlach van de prinses” echt iets voor stoere jongens en stoere meiden. Dit omdat het verhaal best wel spannend kan zijn voor de wat jongere kinderen en de illustraties van de boze draak er best wel eng uit kunnen zien.  De illustraties hebben een oosters uiterlijk en zijn kunstig getekend. Mijn zoon van 8 jaar vind dit een stoer verhaal, terwijl mijn dochter van 5 jaar het verhaal zielig en een beetje eng vindt (zielig omdat er mensen in het verhaal dood gaan en eng omdat het verhaal over een gemene draak gaat).

P1360202Ik denk dat de leeftijd – vanaf 4 jaar – wel goed is gekozen, echter zul je zelf moeten nagaan of dit verhaal al wel of nog (net) niet geschikt is voor je kind. Ik denk dat mijn dochter dit boek over een tijdje wel heel erg leuk zal vinden, want de prenten én het verhaal zijn gewoon prachtig!

De glimlach van de Prinses – Coby Hol
Prentenboek, hardcover, De Vier Windstreken, 32 pagina’s
Bestel dit prentenboek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share