Puzzel de dieren in de Ark van Noach

Het regent nu zelfs zo hard, dat de hele wereld onder water staat. Gelukkig heeft Noach zijn Ark weer opgelapt en kan hij zo van elke soort dieren er weer twee meenemen, net als in het originele verhaal. Hij komt al een heel eind met het inladen van de dieren, maar hij kan best wat hulp gebruiken. Het zijn namelijk zo veel dieren dat er soms echt gepuzzeld moet worden en het maar net past!

Het doel van dit spel is om alle dieren die mee gaan, allemaal op de boot te krijgen. Maar wat een drukte! Het past allemaal maar net aan, en maar op 1 manier. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden en het is aan de puzzelaar om alle dieren veilig in de boot te krijgen. Er zullen al een paar dieren op de goede plaats liggen, om je al een beetje op weg te helpen. Maar.. Je kunt natuurlijk niet alle dieren gewoon op een plekje leggen. Ze zijn namelijk niet voor niets met z’n tweeën. Bij het passen van de dieren moeten de koppels met minstens een zijde aan elkaar liggen! En alsof dat nog niet moeilijk genoeg is, kunnen de dieren ook alleen maar met de poten naar beneden in de boot worden geplaatst. Een echte uitdaging dus!

Per opdracht is er maar een goede oplossing. En het is voor te stellen dat je er een keertje echt niet uit komt. Je kunt dan altijd hulp vragen aan je papa of mama, want die zullen het spel ook helemaal geweldig vinden en zelf ook graag een poging willen wagen. Als het ook je papa en mama niet lukt, kun je altijd even spieken en achterin kijken wat de goede oplossing is. Heb je het level gehaald? Dan staat er al weer een nieuwe voor je klaar!

Het spel is leuk om te spelen voor kinderen vanaf 5 jaar en het spel heeft magnetische spelstukken zodat het overal gespeeld kan worden.

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Rear View Mirror Puzzle: Verkeersdrukte

Puzzelen wat je in de achteruitkijk-spiegel ziet. Dat is origineel! De Rear View Mirror Puzzle: …

Share
Share