Leeuw: prentenboek van Brigitte Minne

Leeuw is een oude hond. Zijn rust word verstoord als Baasje met een puppy, Prins, komt. Prins is heel speels en hij is dol op Leeuw. Leeuw negeert de puppy volkomen. Op een dag is Prins in gevaar….

Recensie
Leeuw vindt het heerlijk in zijn huisje, lekker rustig. Op een dag zet zijn Baasje een mandje op de grond. En een nieuwe kleine leiband, die Leeuw veel te klein is. De volgende dag houd baasje harige bol met flaporen voor zijn neus. Een nieuw speeltje? Daar heeft Leeuw geen zijn in. Maar als Leeuw zijn beide ogen goed open doet ziet hij het. Het is een akelige pup. Prins. Leeuw doet snel zijn ogen weer dicht. Prins wil met Leeuw spelen en likt hem aan zijn oren. Leeuw begint te grommen, Prins schrikt en jankt. Baasje is boos op Leeuw, maar Leeuw deed toch niets verkeerd? Iedereen vind Prins lief en schattig, maar Leeuw vind Prins vervelend…

Ik vind Leeuw een leuk prentenboek. Het is een groot liggend boek van 25 x 30 cm. Op bijna alle pagina’s staan grote illustraties. Of kleine bij de tekst. De illustraties zijn wel erg druk getekend. Het boek gaat over Baasje, Leeuw en Prins, maar op veel pagina’s zijn meerdere dieren getekend. De eerste keer vond ik de illustraties rommelig en te druk toen ik het boek las. Onze kinderen vonden dit niet storend, zij hadden hierdoor veel te kijken. Maar ik kan mij ook voor stellen dat er kinderen zijn die het te veel vinden.

Op de achterkant staat geschreven: een verhaal vol emotie en humor over de impact van een gezinsuitbreiding. Toen ik dat las dacht ik: Ja, zo kun je het ook zien. Ik zag alleen eerst alleen maar het drukke puppy en de oude hond. Op de achterkant van het boek bedoeld is voor kinderen vanaf 4 jaar. Ik vind dit een goed leeftijd indicatie. Maar ook voor wat oudere kinderen is er nog genoeg te zien in het boek. In de winkel is dit boek te koop voor €14,95. Een mooie prijs voor dit boek.

Leeuw – Brigitte Minne
Prentenboek, hardcover, 13 pagina’s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier>>

Share

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Muk

Mark Haayema heeft al verrassend veel boeken op zijn naam staan en echt heel verschillende. …

Share
Share