Kinderwoord van het jaar 2014 onthuld in België

Screenshot 2014-12-16 at 10.43.00Behalve de bekendmaking van het Van Dale Woord van het Jaar 2014 (lees <hier> welk woord dat is) werd in een Vlaamse school het door kinderen gekozen Kinderwoord van het Jaar 2014 onthuld. Letterlijk onthuld, want een schoolklas kreeg een doos waarin de letters van dit woord zaten. 

Het waren maar drie letters, waarmee het Kinderwoord van het Jaar 2014 “OMG” is geworden. Deze verkiezing is door Van Dale samen met Ketnet en de Jommekeskrant gehouden. We weten dus niet of dit ook het Nederlandse Kinderwoord van het Jaar zou zijn geworden, maar ik denk dat deze lettercombinatie ook in Nederland goede kans had gemaakt bij kinderen. Klik op deze link om de video over de onthulling en om uitleg te bekijken >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Anderhalvemetersamenleving: hét Van Dale Woord van het Jaar 2020

Met 29,8% van de stemmen is anderhalvemetersamenleving de winnaar van de Van Dale Woord van …