Toverland

Chris Colfer, bekend acteur uit de tv-serie Glee, heeft een bijzonder sprookjesavontuur geschreven. In Toverland (De Wensspreuk) krijgen Alexandra en Koen van hun grootmoeder een oud sprookjesboek, Toverland. Het is geen bijzonder sprookjesboek, het boek leeft. Per ongeluk verdwijnen ze in het boek en beleven dan het avontuur van hun leven. In Toverland is het leven verder gegaan na de sprookjes: Goudhaartje is voortvluchtig omdat ze van diefstal (van de pap) wordt verdacht. Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje zijn alle drie met hun mooie prins op het witte paard getrouwd. Roodkapje is een enorm verwend nest en een clubje gevaarlijke boze wolven bedreigt iedereen.

Wat is Toverland (De Wensspreuk) een geweldig boek! Ik heb het bijna in één ruk uitgelezen. Ik hou van boeken waarin een wereld wordt gecreëerd die anders is dan de onze en waar magie  bestaat. Het verhaal is meeslepend en zit vol met pageturners, Koen en Alexandra zijn dapper en moedig, de sprookjeswereld is hard en gevaarlijk. Het is heel leuk om verzeild te raken in een sprookjeswereld die verder gaat dan het bekende verhaal. Ik weet nu bijvoorbeeld waarom de stiefmoeder van Sneeuwwitje geen hart lijkt te hebben en waarom ze gedaan heeft wat ze deed … en dat de daden van de Goede Fee van Assepoester veel verder gaan dan de steun aan Assepoester.

Mijn jongste dochter van zes voelt zich door de leuke omslag erg aangetrokken tot het boek. Ze kan het nog (net) niet zelf lezen, hoe goed ze ook leest. En met voorlezen wacht ik ook nog even, want er zitten echt heel spannende stukjes in. Heb het inmiddels wel de oudste van elf in haar handen geduwd. Die begon nogal weifelend, voelt zich te oud voor sprookjes, vindt sprookjes ook niet alles, maar begint zich nu langzaam onder te dompelen in de bijzondere wereld die Chris Colfer heeft gecreëerd. Toverland gaat namelijk het sprookje voorbij! Even zoeken op internet leerde mij dat Chris Colfer nog een jeugdboek geschreven heeft. Ik hoop dat dat snel vertaald wordt, want zijn schrijfstijl is verfrissend en spreekt mij erg aan.

Toverland – Chris Colfer
jeugdboek, hardcover, 448 pagina’s, Moon
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …

Share
Share