Worteltaart [recept]

Op dierendag verwennen we onze huisdieren. Maar er is niets mis met zelf het feestje ook een beetje meevieren! Bijvoorbeeld met een heerlijke worteltaart.

Nodig:
dessert-748786__180250 g zelfrijzend bakmeel
250 g boter
100 g bruine basterdsuiker
100 g fijne kristalsuiker
2 eieren
eventueel kaneel
300 g winterwortels
110 g walnoten
bakvorm
mixer

Voor de glazuur:
1 eetlepel sinaasappelsap
150 g roomkaas
125 g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker

Bereiding:
Haal de boter uit de koelkast. Rasp de winterwortel fijn (kleinste rasp-gaatjes). Hak de walnoten in kleine stukken. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in.

Zorg dat de boter zacht is en snijdt deze in kleine stukjes. Mix de boter met een mixer tot je een romige crème krijg. Voeg de suiker toe en daarna de eieren. Wanneer je een glad mengsel hebt, voeg je beetje bij beetje het bakmeel toe terwijl je blijft mixen.

Wanneer je een mooi beslag hebt, voeg je daar de wortel en de walnoten aan toe. Schap ze er doorheen, en voeg naar smaak kaneel toe (ik laat die altijd weg). Doe het beslag in de bakvorm en bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar. Laat hem daarna nog een kwartiertje afkoelen.

Maak ondertussen de glazuur door de roomkaas, de poedersuiker, de vanillesuiker en het sinaasappelsap tot een romige crème te mengen. Wanneer de taart afgekoeld is, haal je hem uit de bakvorm en bestrijk je hem met de glazuur. Deze wordt niet hard.

carrot-cake-226772_640

Fijne dierendag en eet smakelijk!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Sneak Preview: Chef Sjef!

Het boek Chef Stef verschijnt op dierendag: 4 oktober 2017, en dat is vast geen …

Share
Share